arbitwah 9. maalis, 2013 18.11
Choppy Frames
I keep getting choppy, freeze frames or even teleporting. My frame rate never drops below 150 my ping is roughly 80 so I can't figure out what is causing this. Any help telling me what my problem is. I have an i5 2500k processor and 660ti.
Näytetään 1-7 / 7 kommentista
< >
Azimuth 9. maalis, 2013 22.43 
type net_graph 5 (I think 3 and above will work -but I'm only familiar with 5) into the console and keep an eye on your choke and loss values during these choppy periods/freeze frames and teleporting. Both of choke and loss relate to packet flow (snapshots sent back and forth between you and the server). To ensure that this isn't an issue, you can also type rate 30000;cl_updaterate 30;cl_cmdrate 30; into the console as they will ensure optimal network performance (assuming your internet connection isn't the issue itself).

If you're still receiving a lot of choke with these settings then the issue is very likely serverside, however, if you're receiving a lot of loss you should probably contact your isp, as the issue is your connection. For reference choke/loss value = % of packets being dropped/lossed.
arbitwah 10. maalis, 2013 15.56 
Alright I will try that
Nanjing 11. maalis, 2013 6.28 
Wow good hardware. Uh that is pretty weird that you're getting choppy frames. Did you update the drivers? What resolution are you playing on?
arbitwah 11. maalis, 2013 11.11 
Im playing at 1080p running the newest drivers. Azimuth was right though. I have an autoexec thats supposed to change my cl update rate and cmdrate. Well low and behold its no longer working with that. So I changed it now. Im not experiencing this as much I did and now only expierence this when im getting loss.
Beaver DA Maggot 11. maalis, 2013 13.08 
80 ping? ♥♥♥♥ thats high
arbitwah 11. maalis, 2013 13.34 
Thats Suddenlink. Even though when I test it. It says I have like 12 ping but in game for almost all games runs at about 50-80 sometimes 100
Azimuth 11. maalis, 2013 14.24 
arbitwah lähetti viestin:
Im playing at 1080p running the newest drivers. Azimuth was right though. I have an autoexec thats supposed to change my cl update rate and cmdrate. Well low and behold its no longer working with that. So I changed it now. Im not experiencing this as much I did and now only expierence this when im getting loss.
Glad to hear it helped, net_graph 5 is a great tool for helping identify the exact cause of the issue, as choke/loss sometimes gets confused with graphical issues since it causes skipping/jitter.

;864961722053512574 lähetti viestin:
80 ping? ♥♥♥♥ thats high
It's not that high, I normally play with anywhere from 50-90 ping on local servers (Australia) and 200-300 on US servers fairly comfortably (although it is painful at times).
Näytetään 1-7 / 7 kommentista
< >
Sivua kohden: 15 30 50
Lähetetty: 9. maalis, 2013 18.11
Viestejä: 7