DarkBlu Feb 17, 2013 @ 8:33pm
[Problem Found] L4D2 Not Working For Some Reason
[Problem Found in 2/21/2013]
I found out what file was missing in the validation, it was the client.dll file in \left4dead2\bin\client.dll. Hopefully Valve will fix this soon
Credit to (Phantom)MuchoKiller for finding out.

This has been going on for weeks and I've reinstalled it and validated the game cache, and it still doesn't work. When I launch the game, it says it's preparing the game and disappears and my status says I'm in game. After about 15 seconds, it says I'm online and nothing happens. I don't know if it's a recent update or not, but it wasn't working since the Workshop update. Yes, I have a Windows 7 computer and the game has been working for a long time.

[2/18/13]
I validated Left 4 Dead 2 and it says: "1 files failed to validate and will be reacquired." It did nothing and I don't know what to do to reacquire this file. Later today, I decided to reinstall EVERYTHING on Steam (including my games), and L4D2 still doesn't work.
Last edited by DarkBlu; Feb 21, 2013 @ 1:45pm
Showing 1-15 of 26 comments
< >
Xteven Xavier Feb 18, 2013 @ 3:43pm 
bump, I too have had the same problem since the workshop update, It actually let me in once I was like oh man that's sweet, played it for like an hour tried getting in later and it returned to the problem and I haven't been abe to play it again since.
Boju Feb 18, 2013 @ 3:47pm 
Try changing region see if it helps, theres a long list i know, but try Germany/Frankfurt. Good luck.
DarkBlu Feb 18, 2013 @ 4:08pm 
I tried Germany - Frankfurt and it didn't work. It updated (to add access for CS:S weapons and remove violence I guess) but didn't fix anything, so I still can't play it. I even tried reinstalling Steam (including all my games) hours ago and still doesn't work.
Last edited by DarkBlu; Feb 18, 2013 @ 4:08pm
Boju Feb 18, 2013 @ 4:46pm 
Hmm, close Steam and delete all ncf files for left4dead2 in the steamapps folder and delete the clientregistry.blob file in Steam folder. Steam must be not running when deleting clientregistry.blob otherwise it just recreates another immediately. May need to delete the clientregistry.blob file if you change a region. ie; Change region, exit steam, delete blob file, run steam.

Hopefully you get the file you need soon.
DarkBlu Feb 18, 2013 @ 6:24pm 
Still doesn't work. My L4D2 is very messed up. I did it with my region set back to the US.
Ultramoose Feb 19, 2013 @ 3:06am 
My L4D2 will not start if I try to launch from my games library, says it is unavailable (tried verifying, tried a reinstall too, there is nothing on my launch parameters either).

If I try to run the executable directly from my steamapps folder it starts but tells me that somehow I have the '-insecure' arg set and cannot play on any VAC servers. This is weird as I have no commandline args set.

It has been a few months since I tried loading L4D2, now I cannot play it :(
Snugglebunny Feb 19, 2013 @ 11:53am 
go into community and then workshop and unsubscribe everything and then start over. This helped me once because i was stuck trying to d/l a workshop file and it hung the game.
DarkBlu Feb 19, 2013 @ 2:35pm 
Originally posted by nFbSnugglebunny:
go into community and then workshop and unsubscribe everything and then start over. This helped me once because i was stuck trying to d/l a workshop file and it hung the game.
Doesn't help. I don't think the workshop is a problem. If it is, it's impossible to make everything but one add-on go away since it only updates when you subscribe to it and I can't delete it from in-game (obviously). Yes, I tried.
Last edited by DarkBlu; Feb 19, 2013 @ 2:35pm
DarkBlu Feb 19, 2013 @ 2:41pm 
Originally posted by Your Mindfizzle Kung-Fu:
bump, I too have had the same problem since the workshop update, It actually let me in once I was like oh man that's sweet, played it for like an hour tried getting in later and it returned to the problem and I haven't been abe to play it again since.
Same thing happened to me actually, except that I had to go after the L4D2 intro played.
XX-WARLoRD17-XX Feb 19, 2013 @ 7:54pm 
http://www.youtube.com/watch?v=gTqAYH0Kgos
watch this, it should help, read description, if you need anything else let me know ASAP
Snugglebunny Feb 19, 2013 @ 9:50pm 
You can get into the workshop without loading left4dead. Go to the top menu when u load steam, click on community, then workshop, then left4dead2 games, and unsubscribe.
DarkBlu Feb 20, 2013 @ 6:16pm 
Originally posted by Trader by trade:
http://www.youtube.com/watch?v=gTqAYH0Kgos
watch this, it should help, read description, if you need anything else let me know ASAP
Sadly it doesn't help. I don't have anything in my addons folder and I tried the launch option you provided and it still didn't work.
DarkBlu Feb 20, 2013 @ 6:18pm 
Originally posted by nFbSnugglebunny:
You can get into the workshop without loading left4dead. Go to the top menu when u load steam, click on community, then workshop, then left4dead2 games, and unsubscribe.
Well I looked in my addons folder and there's no workshop addons or anything, and the workshop only updates when you subscribe to something.
[Ke4™]ToxiK Feb 20, 2013 @ 7:08pm 
Same happens to me also. I join a game, load it up when the bar is almost up it saids "Sorry cannot connect after 10 retries".... Wtf?
DarkBlu Feb 20, 2013 @ 7:22pm 
Originally posted by Ke4™ToxiK:
Same happens to me also. I join a game, load it up when the bar is almost up it saids "Sorry cannot connect after 10 retries".... Wtf?
Except for the fact that my game doesn't even start up.
Showing 1-15 of 26 comments
< >
Per page: 15 30 50
Date Posted: Feb 17, 2013 @ 8:33pm
Posts: 26