Left 4 Dead 2

Left 4 Dead 2

View Stats:
Sheptard Jul 21, 2014 @ 2:51pm
*SOLVED L4D2 Stuttering
*The problem:
L4D2 Will stutter/freeze about every 30 seconds to a minute for around 5 seconds each while I play any of the mulitplayer modes. (Single player works without issue). I do hear an audio loop while this stutter is occuring also. The thing thats odd is I am able to fully move around the map at the same time but all the zombies and other players are frozen where they were before the stutter. After the stutter passes, I'm being mauled by zombies that wern't there just a second ago and half my team is down.

*What I've already tried:
I have tried disabling my antivirus and such- even uninstalled them all. No effect.
Up dated all my drivers. Effect? Nada.
Disabled Multi-core prossessing n the L4D2 menu. No effect
Lowered my graphic card settings- no effect
Unselected V-sync. No effect.
Opted out of Steam BETA. No effect
Unsubscribed to all my mods. No effect
Uninstalled and reinstalled L4D2. No effect.
Ran a billion anti-virus scans.
De-fraged L4D2.
Tried http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=2147462 's idea and put snd_updateaudiocache into my console.
Cleaned out my case. Didn't help, but didn't hurt either.
Kept an eye on my ping. Never goes above 110.



*Specs:
Windows 7 Home SP 1
AMD FX 8300 eight core prossessor 3.3 GHz
8 gigs RAM
AMD Radeon HD7700 Series


*What the console says right after the game stutters/freezes:

Sheptard unpaused the game
CBaseClientState::FileReceived: downloads/fb1dca34.dat.
StartGestureSceneEvent tried to start sequence 'TeenAngst_gesture_head_twistLeft' (886) without Activity!
StartGestureSceneEvent tried to start sequence 'TeenAngst_gesture_head_down' (930) without Activity!
StartGestureSceneEvent tried to start sequence 'TeenAngst_gesture_head_down' (930) without Activity!
StartGestureSceneEvent tried to start sequence 'TeenAngst_gesture_head_down' (930) without Activity!
StartGestureSceneEvent tried to start sequence 'TeenAngst_gesture_head_twistLeft' (886) without Activity!
StartGestureSceneEvent tried to start sequence 'TeenAngst_gesture_head_down' (930) without Activity!
StartGestureSceneEvent tried to start sequence 'TeenAngst_gesture_head_down' (930) without Activity!
#Cstrike_TitlesTXT_Game_connected
CBaseClientState::FileReceived: downloads/0348417e.dat.
*T32* T3rr0r unpaused the game
StartGestureSceneEvent tried to start sequence 'TeenAngst_gesture_head_twistLeft' (886) without Activity!
StartGestureSceneEvent tried to start sequence 'TeenAngst_gesture_head_twistLeft' (886) without Activity!

Ect.

Any ideas?
Last edited by Sheptard; Jul 22, 2014 @ 10:53am
< >
Showing 1-2 of 2 comments
Sheptard Jul 21, 2014 @ 5:22pm 
*****Go ahead and disreguard this, I fixed it. I am 'le moron.

I had my AMD catalyst setting for antialisting to X16 and to "over ride application settings". Thats why it didn't matter how I changed it in game. If you have an AMD card check it out if you have any issue like I did.
Knappy Jul 22, 2014 @ 9:02am 
Originally posted by Sheptard:
I had my AMD catalyst setting for antialisting to X16 and to "over ride application settings"
I bet that cause some lag. If you don't mind change your topic title to:

[SOLVED] L4D2 Stuttering

It really helps when reading through all the frivilous posts. Cheers mate glad you got it fixed, wish I had a card like that..
< >
Showing 1-2 of 2 comments
Per page: 15 30 50

Date Posted: Jul 21, 2014 @ 2:51pm
Posts: 2