Left 4 Dead > General Discussions > Topic Details
Techno 2 Mar 25 @ 4:09pm
Giant Black Splatters - Graphics issue...
This issue has been around for so long that I can't quite remember if there was ever a point when it wasn't. I decided to try and fix this issue that I have in Left 4 Dead 1 where specific fire sources emanate this large, obnoxious black splatter that strobes.

The picture I've provided is an example of the effect on The Sacrifice, but it can be seen also on the crashed helicopter in the intro of Crash Course and in the windows of the burning apartments at the start of Dead Air just outside the greenhouse. I will add a link for helicopter here....

http://cloud3.steampowered.com/ugc/918992914861760108/3EA4914B2EB296B225E4D276104B9CEC96A4E9E8/

MY ATTEMPTED FIXES (that didn't work)...... I did a clean un-install of all my display drivers then updated with the latest version provided by AMD (then I installed various earlier versions that did not work either). I adjusted my graphics levels to various high and low levels. I disabled all addons.

Can someone help meh ??

Another example...

http://cloud3.steampowered.com/ugc/3335220534584687807/EC2C7AECDC8EDC051BCC6D39695E86836CDFA547/


Graphics adapter = AMD Mobility Radeon 6700m
Showing 1-5 of 5 comments
< >
Techno 2 Mar 25 @ 4:11pm 
just realized the links don't work... is it possible for other users to see my screenshots?
Techno 2 Mar 27 @ 12:55pm 
But i play on max settings and these spots appear. and yeah, I'm not sure why the links don't work. I posted them on another forum post on another site and they worked there. If it's not too much trouble, go to my screen shots and the first one there in the top right is an example of the issue. I have more pictures detailing it.
Techno 2 Mar 28 @ 12:54pm 
Cool, thanks. I've spoken to some other people as well and they seem to be having the same issue with the graphics in these spots. I will try every single graphics setting combination I can to see if I can get it to go away too.
Techno 2 Mar 29 @ 5:48pm 
I just tested all of the video setting combinations I could but I could not get rid of the black splatters. I even uninstalled and then installed the game.

I must pinpoint the reason this glitch arises. Could I ask what your OS is and graphics card model you have? Perahaps the answer lies there. I am in the process of determining whether or not this is a hardware OR game itself issue.
Kurt101RR Mar 30 @ 2:50pm 
Originally posted by Techno 2:
I just tested all of the video setting combinations I could but I could not get rid of the black splatters. I even uninstalled and then installed the game.

I must pinpoint the reason this glitch arises. Could I ask what your OS is and graphics card model you have? Perahaps the answer lies there. I am in the process of determining whether or not this is a hardware OR game itself issue.

If you are not experienceing this issue with other games, it most likely is a bug. Add Marcus101RRx, I might be able to help you further.

GTX 660, AMD PHENOM II X4, 8 GB.
Showing 1-5 of 5 comments
< >
Per page: 15 30 50
Date Posted: Mar 25 @ 4:09pm
Posts: 5