Darksiders Warmastered Edition

Darksiders Warmastered Edition

View Stats:
A-Fr0Man Nov 29, 2016 @ 10:51am
Performance is FIXED on AMD Cards (SEE PATCH) (THANKS NORDIC)
I cant even get a stable 30 fps with a 390x and 3770k ( both overclocked). Definitely not normal. Ive tried a bunch of different things but no difference.

This is at 1080p btw!!

Settings Ive tried to increase FPS -
Dropping to high Textures
Running at 720p - no difference to 1080p( Maybe slightly Worse performance)
Running 8x Anis
Disabling Vignette and Chromatic
Unlocking Vsync

Anyone else having really low frame rates?

EDIT: Performance is now where it should have been from the beginning. Thanks to Nordic for actually listening to us AMD gpu owners and fixing it so promptly.

Just install the first patch and you'll be fine!!
Last edited by A-Fr0Man; Dec 3, 2016 @ 12:29am
< >
Showing 1-15 of 493 comments
MegalomaniacNG  [developer] Nov 29, 2016 @ 10:53am 
What have you tried?
Did you try deactivating all background programs and changing the mode to exclusive full screen in advanced video options?
A-Fr0Man Nov 29, 2016 @ 10:55am 
Yes i use VSR [Which only works in fullscreen] for 1440p. I will try that now.

Edit: Nope no Good.
-Tried High texture quality ( I have 8Gb's of vRAM ; This cannot be it)
- 8X Anis
-No Anti-aliasing
-Auto FOV
-No Vsync ( I don't like capping at 60 fps)

Still dropping to 22 fps @ 1080p.
Last edited by A-Fr0Man; Nov 29, 2016 @ 11:04am
*D4rKy* Nov 29, 2016 @ 10:59am 
Originally posted by A-Fr0Man:
Yes i use VSR [Which only works in fullscreen] for 1440p. I will try that now.
No problems here 60 fps on 4k gtx 1080, 5930k
A-Fr0Man Nov 29, 2016 @ 11:02am 
Perhaps its just AMD cards. I just upgraded to 16.11.5.
NULL Nov 29, 2016 @ 11:07am 
Getting terrible performance on my AMD 290X, might be an issue with AMD.
A-Fr0Man Nov 29, 2016 @ 11:10am 
Dropping to 720 gives me 23 - 60 FPS in the beginning area. Something isn't right here. I will go
back to 16.11.4 and test again.

MegalomaniacNG : what drivers are you recommending we use here?
Last edited by A-Fr0Man; Nov 29, 2016 @ 11:15am
Same here on any setting 15-20 fps and I have a AMD card
A-Fr0Man Nov 29, 2016 @ 11:24am 
Yeah this in unplayable right now for me. At 1800p i can get 25 fps with drops to 18 ; essentially the same as 1080p.

My 390x should be eating this for breakfast!! I was hoping for 4k / 60 fps too.
Last edited by A-Fr0Man; Nov 29, 2016 @ 11:25am
*D4rKy* Nov 29, 2016 @ 11:25am 
Originally posted by A-Fr0Man:
Yeah this in unplayable right now for me. At 1800p i can get 25 fps with drops to 18 ; essentially the same as 1080p.

Hopefully for u guys AMD will fix this, its a great game.
A-Fr0Man Nov 29, 2016 @ 11:29am 
Originally posted by *D4rKy*:
Originally posted by A-Fr0Man:
Yeah this in unplayable right now for me. At 1800p i can get 25 fps with drops to 18 ; essentially the same as 1080p.

Hopefully for u guys AMD will fix this, its a great game.

But we don't know if its an AMD problem. Lets not jump to conclusions until we hear from Mega or someone who worked on the game.
Last edited by A-Fr0Man; Nov 29, 2016 @ 11:29am
Ashen One(YT) Nov 29, 2016 @ 11:32am 
Originally posted by MegalomaniacNG:
What have you tried?
Did you try deactivating all background programs and changing the mode to exclusive full screen in advanced video options?

Tell me btw do you guys test games for amd cards too just as you do for Nvidia ones? whats the deal here..
Darkvann Nov 29, 2016 @ 11:33am 
No problem here, gtx 980 Ti , 4k , 60 fps.
A-Fr0Man Nov 29, 2016 @ 11:35am 
Looks like NV are fine with the game. AMD not so much.
It is an AMD issue. All other folks who say that are running this game perfectly have a Nvidia card.
Euro Jank Nov 29, 2016 @ 11:43am 
Can confirm I'm having the same issue here. AMD r9 390 + i5 6600k @ 1080p. Drops to 30-35 during combat with the first two enemies. Something is very, very wrong.
< >
Showing 1-15 of 493 comments
Per page: 15 30 50

Date Posted: Nov 29, 2016 @ 10:51am
Posts: 493