Xipheral | be back in 3 days Feb 12, 2013 @ 2:05am
Weird static sound when firing certain weapons
Could someone help me please? I hear a static sound when I fire guns like the Pretty Boy's Pocket Pistol and the Cow Mangler. The sound was okay a few days ago, then it started today. I don't have a sound card. I'm running on Windows 8. Well, earlier, I did update Windows, and after I restarted, I opened up TF2, went into a server, chose scout and used my pistol. It made a distorted noise and did too with some other weapons. I really need someone to help me. The sound is annoying and I can't concentrate.
Showing 1-15 of 20 comments
< >
Zyroxeon Feb 12, 2013 @ 2:09am 
creepy pasta time
Xipheral | be back in 3 days Feb 12, 2013 @ 2:10am 
Originally posted by Zyroxeon:
creepy pasta time
Oh psha xD But do you know a way to fix this?
Last edited by Xipheral | be back in 3 days; Feb 12, 2013 @ 2:11am
Zyroxeon Feb 12, 2013 @ 2:27am 
Originally posted by XxZephyrxX:
Originally posted by Zyroxeon:
creepy pasta time
Oh psha xD But do you know a way to fix this?
the problem is

you don't have a sound card
Bigby Feb 12, 2013 @ 2:34am 
If you think that is bad, about 1/5 times I fire or taunt with the huntsman, I get a loud, booming foghorn sound come out of nowhere.
Zyroxeon Feb 12, 2013 @ 2:36am 
holy crap this thread is creepypasta gold
Angel Feb 12, 2013 @ 2:55am 
Maybe your speakers are dying out on you.
Xipheral | be back in 3 days Feb 12, 2013 @ 3:00am 
Meh, this computer is new. I never put a sound card in hear. It worked fine without one until today
Angel Feb 12, 2013 @ 3:02am 
Well, they could have just broken down, I bought a pair of head-phones and they broke apart in two days. Either look into new speakers or a sound card, that could be your problem.
Zyroxeon Feb 12, 2013 @ 3:07am 
Originally posted by Captain Nex:
Well, they could have just broken down, I bought a pair of head-phones and they broke apart in two days. Either look into new speakers or a sound card, that could be your problem.
obviously beats by dr dre
Xipheral | be back in 3 days Feb 12, 2013 @ 3:25am 
Originally posted by Captain Nex:
Well, they could have just broken down, I bought a pair of head-phones and they broke apart in two days. Either look into new speakers or a sound card, that could be your problem.
Nope, it works fine on other devices. Should I just try re-installing TF2?

Angel Feb 12, 2013 @ 3:29am 
I have no idea.
Zyroxeon Feb 12, 2013 @ 7:11am 
actually no there's a known fix

go to console and type in: unbindall

it restarts the engine to optimize it, and often fixes graphical and audio errors

give it a try it works 93% time
wasnt me Feb 12, 2013 @ 7:17am 
Originally posted by Zyroxeon:
actually no there's a known fix

go to console and type in: unbindall

it restarts the engine to optimize it, and often fixes graphical and audio errors

give it a try it works 93% time

oh you

@OP: Check the sound options in TF2 to make sure the quality/volume isn't messed up

If that doesn't work then try verifying your game cache
★GeneralDonuts★ Apr 29 @ 4:49pm 
It is maybe that you have custom weapon sounds and you are playing on a server that doesn't allow mods. It happens to me because I have custom sounds.
Smiley Apr 29 @ 4:57pm 
The same problem happens to me sometimes with Monoculus. I don't even have any mods for him.
Showing 1-15 of 20 comments
< >
Per page: 15 30 50
Date Posted: Feb 12, 2013 @ 2:05am
Posts: 20