Hopes Revenge 16 gen 2013, ore 20:26
Play button on steam doesn't work.
I hit the play button while on steam and the game doesn't start at all it just does nothing. Please help.
Visualizzazione di 1-15 commenti su 22
< >
Commodore Dannerson 17 gen 2013, ore 4:42 
does it open a launcher? have yout tried validating your files? have you tried reinstalling?
Hopes Revenge 17 gen 2013, ore 14:09 
I hit the play button in steam and it dosn't do anything. I have reinstalled and by validating do you mean the thing in properties under local files that says "varify intregrity of game cache"?
Overread 17 gen 2013, ore 15:42 
Also double check that your virus scanner or firewall software isn't blocking the exe. I know many programs will break or fail to launch if a firewall jumps up to block or ask for user permission for the program to access the net. Check and make an exception of the exe if needed and then try again.

Also as said do verify the game cache - that should help ensure that the files you have downloaded and instealled are correct and not corrupted (it can happen).


After that check the regular things like that you're using the latest graphics card drivers and so forth (though that shouldn't be a problem in the pre-launcher stage of the game).
Hopes Revenge 17 gen 2013, ore 16:09 
Is it true you can't play this game on a laptop?
Zane 17 gen 2013, ore 16:19 
Messaggio originale di Hopes Revenge:
Is it true you can't play this game on a laptop?

You can, but it should be a gaming laptop with a good graphics card, not just Intel built-in graphics. You'll also need lots of CPU power. Most laptops don't have either.
Hopes Revenge 17 gen 2013, ore 16:36 
Would that prevent it from starting up at all?
Zane 17 gen 2013, ore 17:06 
Messaggio originale di Hopes Revenge:
Would that prevent it from starting up at all?

If your video card support DirectX 10 then it should, it just might be extremely slow.
Hopes Revenge 17 gen 2013, ore 17:32 
O yeah i have a good laptop since i can run that but it still won't start up at all.
Hopes Revenge 23 gen 2013, ore 13:59 
Does it mean only directx 10 or can it run on directx 11 of which i have on my laptop? Steam does seem to reconise it started because it brought up that specials things that comes up when you exit a game.
Shadow 24 gen 2013, ore 0:12 
SotS2 does NOT support Intel HD any version. Having said that I've gotten it to work just fine with HD, HD3000 and HD4000 just fine (if slow). I did however have to update the graphics driver to get to work (apprently the preinstalled HD drivers any any of my three laptops weren't current nor DX10 (or 11) fully compat. until I got the latest drivers).

However, if it's not launching the launcher something else sounds wrong here. The start button in steam doesn't run the "game" but the launcher, which then runs the game. The Launcher is not direct X specific and shouldn't need anything special to run them.

Have you tried installing the direct X, Net, and msvc manually, sometimes steam messes those installs up and the game won't run properly. (they have their own folders in SoTS2 folder).

Hopes Revenge 24 gen 2013, ore 4:56 
I'm srry that probably whould be very helpful if i knew how to do that.
Shadow 24 gen 2013, ore 19:22 
Right click on the steam icon (assuming it's on your desktop), and click on properties from the menu that appears (should be last choice).

From that window click the button that says Open File Location (should be to the left above the ok/cancel/apply buttons)

From the window that opens, open the steamapps folder
Now open the common folder
Then open the Sword of the Stars II folder
From here you should see three folders:
directx >> Run dxsetup
msvc2010sp1>> Run vcredist_x86 (vcredist_x64 if you have a 64 bit windows)
netfx4cp>> Run dotNetFx40_Client_x86_x64

Hope that's clear enough.
Ultima modifica da Shadow; 24 gen 2013, ore 19:23
Hopes Revenge 24 gen 2013, ore 19:42 
Ther seems to be a problem with the netfxcp.
Number of applicable items: 4
Exe (C:\083f0f45af52e861e6\Windows6.1-KB958488-v6001-x64.msu) failed with 0x240006 - (null).
MSI (C:\083f0f45af52e861e6\netfx_Core_x64.msi) Installation failed. Msi Log: Microsoft .NET Framework 4 Client Profile Setup_20130124_213750980-MSI_netfx_Core_x64.msi.txt
Final Result: Installation failed with error code: (0x80070643), "Fatal error during installation. " (Elapsed time: 0 00:01:44).

also it says it stoped working after i closed it.
Shadow 26 gen 2013, ore 11:37 
A silly question, are you using windows vista, win 7 or win 8?
Hopes Revenge 26 gen 2013, ore 12:26 
windows 7
Visualizzazione di 1-15 commenti su 22
< >
Per pagina: 15 30 50
Data di pubblicazione: 16 gen 2013, ore 20:26
Messaggi: 22