KoolTheKid May 9 @ 8:45am
Game is not starting at all.
I have tried launching through the files, and my library, I have tried running as admin, verifying integrity, running in compability mods, and running from that xray engine thingy, XRay engine is NOT the problem. The game just doesn't start up at all. It was working fine yesterday, and even a little today, but after trying to install the variations mods, messing, up and wiping all stalker content from my computer, then doing a clean reinstall, it just doesn't ♥♥♥♥ing work.
Showing 1-15 of 37 comments
< >
warcatt00 May 9 @ 8:57am 
First....Take a deep breath, and relaxe....

Uninstall stalker game itself. make sure the "Stalker Call of Pripyat" is also gone. If it is there, delete the game folder itself, if you have a "S.T.A.L.K.E.R. - Call of Pripyat" folder left behind were it keeps the logs and profile, make sure it is history too...

Once your drive is clear of all the stalker content, re-install the game clean, as a new install.
Once that is done, start your game and make sure all is in order. If you remember the last mod mix you were trying to do, don't do it.

Always remember you can't mix a mod, mods can use the same files in different ways, you would have to intergrate that yourself personaly so there is no over write. This is how I begain to learn how to mod..

If it was 1 mod, then pass it, if the mix was accdent, always remember when done useing one mod, delete or rename the gamedata fold, you can't count on a clean re-write eaither..
KoolTheKid May 9 @ 9:02am 
Originally posted by warcatt00:
First....Take a deep breath, and relaxe....

Uninstall stalker game itself. make sure the "Stalker Call of Pripyat" is also gone. If it is there, delete the game folder itself, if you have a "S.T.A.L.K.E.R. - Call of Pripyat" folder left behind were it keeps the logs and profile, make sure it is history too...

Once your drive is clear of all the stalker content, re-install the game clean, as a new install.
Once that is done, start your game and make sure all is in order. If you remember the last mod mix you were trying to do, don't do it.

Always remember you can't mix a mod, mods can use the same files in different ways, you would have to intergrate that yourself personaly so there is no over write. This is how I begain to learn how to mod..

If it was 1 mod, then pass it, if the mix was accdent, always remember when done useing one mod, delete or rename the gamedata fold, you can't count on a clean re-write eaither..

I uninstalled the game and wiped all content from my computer, then did a clean install, I still have the same issue. :/
warcatt00 May 9 @ 9:06am 
GTX 770
This type of computer right?


i7- 4770k
This your video card right?

1TB Hard-drive space, about 500 GB used
How big is the hard drive in total size?
KoolTheKid May 9 @ 9:22am 
Originally posted by warcatt00:
GTX 770
This type of computer right?


i7- 4770k
This your video card right?

1TB Hard-drive space, about 500 GB used
How big is the hard drive in total size?

I have used about 465GB the entire hardrive is 1TB, but I have about 535GB left
KoolTheKid May 9 @ 9:23am 
Originally posted by warcatt00:
GTX 770
This type of computer right?


i7- 4770k
This your video card right?

1TB Hard-drive space, about 500 GB used
How big is the hard drive in total size?

GTX 770 is the graphics card and i7-4770k is the proccessor. So yes, that is my computer. It should be able to run this game at max settings without breaking a sweat.
Last edited by KoolTheKid; May 9 @ 9:24am
warcatt00 May 9 @ 9:37am 
1TB = terribyte got it.. Your not running XP by no means..

Did you set the game to work in compatability mod for XP or vista ?
KoolTheKid May 9 @ 9:47am 
Originally posted by warcatt00:
1TB = terribyte got it.. Your not running XP by no means..

Did you set the game to work in compatability mod for XP or vista ?
I tried compability mode, then set it back to regular because I had the same results, btw I am running on windows 7
warcatt00 May 9 @ 9:52am 
Windows 7, that is not that big of a OS jump. Even running the game under admin?
KoolTheKid May 9 @ 9:53am 
Originally posted by warcatt00:
Windows 7, that is not that big of a OS jump. Even running the game under admin?
Yeah running the game as admin doesn't help.
warcatt00 May 9 @ 10:14am 
I'm sorry bro there isn't a thing I can think of. dose it even start at the options menu? if so, tune the graphics down to 800x600 and see if that helps, if so, then tune them up as you see fit. But other than that, I am stump. I see no reason why it shouldn't be working..
KoolTheKid May 9 @ 10:33am 
Originally posted by warcatt00:
I'm sorry bro there isn't a thing I can think of. dose it even start at the options menu? if so, tune the graphics down to 800x600 and see if that helps, if so, then tune them up as you see fit. But other than that, I am stump. I see no reason why it shouldn't be working..

The game can;t even get to the options menu, it just doesn't start. Thanks for your help tho, :(
warcatt00 May 9 @ 10:37am 
As long as the download is clean I really see no reason why it shouldn't. Someone had a simular problem and I think they deleted the user ltx file, you may have to scroll through the fourm posts, but I do think others have also came to this problem too. See what you can find. and No problem, I am just sorry it couldn't get it resolved at this moment..
Last edited by warcatt00; May 9 @ 10:37am
kaay May 9 @ 10:38am 
The game doesnt start up at all....what exactly do you mean? If nothing happens when you try to start, then maybe the process is still running, you need to shut it down manually from task manager.
Also what mods did you install exactly? You should check the specific mod forums on moddb, maybe one of these mods left some undesired trace behind and there is a special way to uninstall it properly.
KoolTheKid May 9 @ 10:39am 
Originally posted by kaay:
The game doesnt start up at all....what exactly do you mean? If nothing happens when you try to start, then maybe the process is still running, you need to shut it down manually from task manager.
Also what mods did you install exactly? You should check the specific mod forums on moddb, maybe one of these mods left some undesired trace behind and there is a special way to uninstall it properly.

The game is not running in the backrounds, I try to launch it and nothing happens.
KoolTheKid May 9 @ 10:50am 
Originally posted by warcatt00:
As long as the download is clean I really see no reason why it shouldn't. Someone had a simular problem and I think they deleted the user ltx file, you may have to scroll through the fourm posts, but I do think others have also came to this problem too. See what you can find. and No problem, I am just sorry it couldn't get it resolved at this moment..


Originally posted by kaay:
The game doesnt start up at all....what exactly do you mean? If nothing happens when you try to start, then maybe the process is still running, you need to shut it down manually from task manager.
Also what mods did you install exactly? You should check the specific mod forums on moddb, maybe one of these mods left some undesired trace behind and there is a special way to uninstall it properly.

WAIT! I may have found something, when I try to run the application in the STALKER folder called xrEngine I get an error saying:
"The program can't start because xrNetServer.dll is missing from your computer. Try reinstalling the program to fix this problem."
Last edited by KoolTheKid; May 9 @ 10:51am
Showing 1-15 of 37 comments
< >
Per page: 15 30 50