Eufloria > General Discussions > Topic Details
+Buddhafist Dec 26, 2013 @ 2:44pm
Just bought, cant play.
The game stalls when loading up. It stalls at a white screen that says - 100 generating asset "UIButtonHighlight", 13 of 13

I tried deleting all local content and reinstalling... same thing.
Any advice? Please.
Im a little disappointed that I just bought this game and cant play it..
Showing 1-15 of 19 comments
< >
+Buddhafist Jan 2 @ 2:13am 
Anyone?

Please tell me how I can fix this problem... I have deleted all content and reinstalled more times than I can count. I have a great computer.

Google searches have turned up no results at all.. PLEASE HELP ME DEV TEAM!
rudolfkremers  [developer] Jan 2 @ 7:32am 
Sorry to hear you have issues! Can you report all our system spec etc...?
+Buddhafist Jan 2 @ 7:35pm 
I built my computer.

It is the Asus Z77 motherboard. Radeon 7850 HD gpu. 32 g of ram.
+Buddhafist Jan 3 @ 7:22pm 
Any Advice?

It starts loading just fine. Zips right through until it stops at -

100 generating asset "UIButtonHighlight", 13 of 13

- At which point it sort of seems to pop out a bit and freeze. By pop out a bit, I mean that the border seems to go bold and seems to 'pop out', if that makes sense or is relevant at all...

+Buddhafist Jan 5 @ 12:22am 
100 generating asset "UIButtonHighlight", 13 of 13


Why does it freeze on that file?
Flying Sq Jan 8 @ 1:35pm 
Have to tried directly running the exe as admin? I know you deleted and reinstalled, but try verifying game cache anyway.
Last edited by Flying Sq; Jan 8 @ 1:36pm
+Buddhafist Jan 8 @ 3:48pm 
Flying Sq.
I just tried that. It still froze in the same spot when loading up...


:-(
LowBattMouse Jan 11 @ 8:50am 
try making windows guest account and run steam and eufloria from there. for some reason it helps sometimes. worked for me with mirrors edge..
+Buddhafist Jan 11 @ 9:32pm 
Main Man, Thanks for taking the time to respond.

I tried that. I am currently on the guest account and this game still freezes during loading. Froze at the same spot..

100 generating asset "UIButtonHighlight", 13 of 13

Any other ideas?
It would be great if a Dev would be considerate enough to help out...
sarsolot Jan 14 @ 3:34am 
I experience same problem (Win 8.1 64bit, Radeon 6850, i5-3570k). Try to resize game window (or go to windowed mode if fullscreen). Always helps in my case - it seems that game hangs up before displaying main menu.
Scur Feb 1 @ 10:33am 
Yup, it was hanging up on me too. When it stalls, I go full screen, and it snaps it out of the issue and starts up.
jackjunior Feb 17 @ 3:06pm 
I have the same issue, it just crashes out on startup, dirvers are up/to/date and I have a new Alienware 17x R5. Only one solution, deinstall!
Last edited by jackjunior; Feb 17 @ 3:06pm
+Buddhafist Feb 18 @ 2:40am 
Originally posted by jackjunior:
I have the same issue, it just crashes out on startup, dirvers are up/to/date and I have a new Alienware 17x R5. Only one solution, deinstall!

Is it totally crashing out, or freezing?


Double clicking the window bar to put in full screen fixed my issue.

Hope it helps you:-)
Trinta Feb 19 @ 12:39pm 
Originally posted by sarsolot:
I experience same problem (Win 8.1 64bit, Radeon 6850, i5-3570k). Try to resize game window (or go to windowed mode if fullscreen). Always helps in my case - it seems that game hangs up before displaying main menu.

Perfect, just a slight resize did it. Thanks so much!
y0LAs* Feb 24 @ 1:10pm 
I have the exact same issue, win7 64, HD7970.
Resizing the Window unstuck the application, thanks, sarsolot.
Showing 1-15 of 19 comments
< >
Per page: 15 30 50