Garry's Mod

Garry's Mod

View Stats:
Nemo Dec 23, 2012 @ 3:51pm
Lua Panic! Something went horribly wrong! " attempt to index a nil value"
just brought the game from steam. I brought it to 2 of my friends and it works great.
Is there any fixes for this?
< >
Showing 1-15 of 19 comments
Kushy Dec 23, 2012 @ 4:02pm 
I'm getting this too, google brings up nothing of value and not many people seem to get it.
Nemo Dec 23, 2012 @ 4:03pm 
only way is to ask Garry, or modders.
Meister Dec 23, 2012 @ 4:10pm 
I have this problem. I've had the game for a long time and have recently found this happening. Reinstalling, validating etc has not solved it. Wish I could come up with a solution.

After checking the crash logs (found in the gmod folder) it seems the lua error happens right after the game checks for the Kinect SDK. I tried installing the SDK to see if that would create a workaround, but to no avail. Must be a problem with something else, could be anything. Seems to happen when the game is 'Initializing Serverside'.
If you use Gygabite video card just close OC GURU programm
Nemo Jan 5, 2013 @ 6:35pm 
it worked =D Thank you Very much <3
Last edited by Nemo; Jan 5, 2013 @ 6:52pm
M'nator Feb 9, 2013 @ 8:50pm 
I had successfully launched this game before on this system, though I have since swapped graphics cards. I had experienced engine crashes of 'attempts to index a nill value' to which I had prejudicated to have been graphics related when I couldn't launch a fresh install, though I had been perturbed by the fact the game locked up initializing server side.

Originally posted by Olivye:
If you use Gigabyte video card just close OC GURU

This was the fix for me, thank you!
TheLittleBird Aug 2, 2013 @ 12:50pm 
how do i close oc guru?????
Nemo Aug 25, 2013 @ 10:33am 
just right click on the icon on buttom right. i shut it down from Msconfig completely unless i start it by clicking on the icon. Go to MSconfig -> Autostart and find OC Guru II
Snipouse Jan 12, 2014 @ 12:11pm 
Ходорковский #4 : If you use Gygabite video card just close OC GURU programm.

> Thanks, I love you guys ;)
Last edited by Snipouse; Jan 12, 2014 @ 12:12pm
joshua.moudy.39 Apr 25, 2014 @ 6:51am 
I'm having the same problem. How do I fix this? I don't even know if I have the proper video card!
BongoSableGmail Jun 30, 2014 @ 9:59am 
That was it - It helped me to run either Garry's Mod and other game, which have shown me nearly the same error - Engine has stopped working. Thanks for solution.
☭Fidel Castro Dec 24, 2014 @ 2:38pm 
I need to change graphics cars? Oh shiiii...
dvdsa
☭Fidel Castro Dec 25, 2014 @ 4:16am 
Just now it happened again, and like last time I was playing around with the WAC addon. Is there any solusion that doesn't involve a new graphics card?
SoundSwipe Nov 4, 2015 @ 7:05pm 
Run your task manager, and look for it. Then click "End Process", that might help.
< >
Showing 1-15 of 19 comments
Per page: 15 30 50