Spacehamster Mar 19, 2013 @ 2:36pm
Unable to build anything where I want it to be built.
Hello:)
For some reason I can't place buildings where I want them to be built. My cursor and the
transparant (pre-build) graphic are not on the same spot and even when I don't move the mouse cursor at all, the transparant graphic keeps randomly jumping over the map. And it's not that I'm trying to place the building on a spot that cannot be built on.

Sooo, all my buildings are on locations where I don't want them, if I'm lucky it's close to the place where I wanted it. It's extremely annoying, especially when placing defensive towers because I want these on strategic locations of course. Something simple like a tower on the left and right side of a road is impossible. The game is nice so far but I don't want to play this way when the campaign maps get harder.

Is there something to fix this?

- Kassad
Last edited by Spacehamster; Mar 19, 2013 @ 2:37pm
Showing 1-5 of 5 comments
< >
GothicPrinceX Apr 7, 2013 @ 10:59am 
It fits it in the nearest possible place. If the place you are putting it has a unit (Ally, enemy, or even animal) it will consider it occupied and find the nearest place to you cursor
Spacehamster Apr 7, 2013 @ 1:41pm 
Thank you for the reply:) But even if I don't touch my mouse at all, the building blueprint-graphic starts jumping randomly over the screen. When I choose a spot that allows to be built on, and click the LMB to place the building, there's a good chance that the graphic moved again. So, many times my buildings are placed where I don't want them, often close to the spot but not the exact spot. I thought it could be my mouse but I don't have any problem with other games.

I gave up and moved on to other games, i have plenty of games to play. Still it's a pity because Spellforce has very interesting gameplay.

- Kassad
Cunin Apr 8, 2013 @ 6:42pm 
try to run it in compatibility mode, as that sounds like some kind of bug. I'm almost 30 hours in and never saw that, and I'm on win7 x64, running the game without any compatibility mode set.
What is your system?
Last edited by Cunin; Apr 8, 2013 @ 6:43pm
Spacehamster Jul 29, 2013 @ 10:50am 
I forgot I could take a screenshot to show it. Unfortunately my cursor is gone in the picture, but it's on an open spot on the left half of the screen and has a green building icon (allowed to build). The building blueprint itself keeps jumping to random spots in the screen except where I have my cursor.

http://steamcommunity.com/profiles/76561198049934592/screenshot/615024618265145005
Last edited by Spacehamster; Jul 29, 2013 @ 10:52am
Dr.Shadox Oct 21, 2013 @ 2:45pm 
if it because ally/enemis/animal on the area its normal (and realy annoying i agree) be patient !

if its a bug , i'm sorry i can't help you :x
Showing 1-5 of 5 comments
< >
Per page: 15 30 50