Oriental Empires

Oriental Empires

View Stats:
Auto-explore doesn't seem to work.
< >
Showing 1-10 of 10 comments
[ICE] Surtur  [developer] Sep 15 @ 5:01am 
Could you please be more specific? What is not working for you, are units not moving?

Thanks,

Surtur
First, when I click auto-explore, UI doesn't show it is clicked.
Secondly, when auto-explore clicked, it has no effect. Units won't automatically explore.
Neutron  [developer] Sep 15 @ 10:28pm 
Are your units a very long way from any area to explore ?

You should see a red overlay on the button when in auto-explore, and the unit will be given a new move path. Also I think it only works if you have the whole stack selected, not a single unit. I should probably fix that.
Last edited by Neutron; Sep 15 @ 10:45pm
I don't know somehow it doesn't work as intended.
In beta it works but the release version somehow doesn't. I don't know whether I need reinstall it or not.
Neutron  [developer] Sep 15 @ 11:51pm 
Just tried it, works fine for me. Are you sure you're not accidentally selecting just one unit in a stack.

I also have a bug on my list, that auto-eplore doesn't work after loading a game. Are you seeing this problem in new games, or just loaded ones ?
I think it is loaded one.
sigis Oct 6 @ 12:10pm 
I also have same problem. Auto explore doesn't work after I load game. I check new game and ther it is works correctlly
Neutron  [developer] Oct 7 @ 5:36am 
I just checked auto-explore after loading, and it works fine for me. If someone has a game where it isn't working, can they send it to me please. See the sticky thread in the report bugs board for instructions.
Outis Oct 7 @ 6:26am 
It seems to be an issue with units in the Garrison. At least for me.

Selecting a unit in Garrison and then immediately clicking on Auto-explore does not work.

To make it work, I have to:

Select the unit in Garrison
Give a movement order outside of the city
THEN I can click on Auto-Explore
Auto-Explore then works

Even then all the units in the stack will show that they have auto-explore command, even though only one unit has the command. When I end turn, only the unit I wanted to auto-explorer does. It is confusing.
Last edited by Outis; Oct 7 @ 6:28am
Neutron  [developer] Oct 7 @ 7:17am 
Currently you can't give the auto-explore order to a single unit in a stack. I think that's a different issue though.
< >
Showing 1-10 of 10 comments
Per page: 15 30 50