HappyConscript Jan 25 @ 4:08pm
Unwarranted Performance Issues
Hello,

I bought RO2/Rising Storm during the Winter sale as I had enjoyed it during a previous free to play weekend.

When I had played the game during the F2P weekend I ran it smoothly, maxed out, over 50FPS average.

Now, with an even more powerful PC, I can barely run it at 25FPS average.

Any ideas?

Specs:
GTX 660TI (3GB) x2 SLI
i5-2500k @3.3ghz
16GB Ram
850W PS
Windows 8.1
Latest Nvidia drivers
Last edited by HappyConscript; Jan 25 @ 4:08pm
Showing 1-7 of 7 comments
< >
Awesomer Jan 25 @ 8:15pm 
what were your specs on your previous system and were ru running the game on the same settings?
HappyConscript Jan 26 @ 4:50am 
Previous system was:
GTX 660TI (3GB) x1
i5-2500k @3.3ghz
8GB Ram
350W PS
Windows 7 32 bit

I should specify also, that I am on a 64 bit OS now as well.

And yes, same settings. Maxed out.
Rommel of Jeddah Jan 26 @ 5:07am 
try to do this this:
bSmoothFrameRate=FALSE

u will find this in ur ROengine.ini (documents, my games, RO2, config)



HappyConscript Jan 26 @ 5:18am 
I didn't see that option on first glance, but I did see this:

"MinSmoothedFrameRate=52.000000"
Rommel of Jeddah Jan 26 @ 5:25am 
i see this in my .ini file:

bSmoothFrameRate=FALSE
MinSmoothedFrameRate=60.000000
MaxSmoothedFrameRate=80.000000

i changed the first one from true to false, now I have frames between 70 and 100 (depends on the map and the action going around) my ingame settings r nearly on ultra (except bloom, aa, dof) therefore im using sweetfx. before changing i just had frames around 60

HD6970 OC 2048 MB (more than 2 years old)
AMD FX 6100 (4,23 Ghz)
Windows 7 - 64 Bit
8 GB Ram


Last edited by Rommel of Jeddah; Jan 26 @ 5:30am
Are your drivers up to dare?
_doberman Jan 27 @ 7:34pm 
I also have 2 GTX 660Ti SLI I am using the 332.21 drivers and get steady 62 fps
have made no changes to the config. file yet

i7 3770k 4.2 GHz win 7 64bit
Showing 1-7 of 7 comments
< >
Per page: 15 30 50
Date Posted: Jan 25 @ 4:08pm
Posts: 7