Arma 2 > General Discussions > Topic Details
ProximateTen Feb 23, 2013 @ 3:28am
Screen goes black after 5 minutes
So this game used to work perfectly on my system... I'm not sure if it is the recent update or bugs in newer video drivers, but now after about 5 minutes of gameplay the game freezes for a second.. the HDD goes wild and then WAMMO.. black screen. I can still hear sound and the game is still running but I just can't see anything. My system is a core i7 running Windows 7 64bit with 8gigs RAM and 2gigs VRAM on a gForce GT 640M. Is anyone else having this issue or know how to fix it?
Showing 1-15 of 15 comments
< >
DirtySnipe Feb 23, 2013 @ 5:34am 
You mentioned that it might be a recent gfx driver update. Have you tried to rollback your gfx drivers to your previous version?
ProximateTen Feb 23, 2013 @ 11:45am 
Not yet... would be a last resort. I would of thought if it were a driver problem though I would have issues from the getgo. No other games seem to have any problems with the driver set I am using.
ProximateTen Feb 23, 2013 @ 11:47am 
As an aside.. I do remember Bohemia use a copyprotection system that causes the screen to go black if it detects you are running a pirated version... Makes me wonder if something has gone screwey with my installation since that 7.2gig "update" that came out
ProximateTen Feb 23, 2013 @ 1:20pm 
Restored to an earlier backup (from ages ago) and still does the same thing, so it possibly is a driver issue.
ProximateTen Feb 23, 2013 @ 2:47pm 
The plot thickens. Dropping back to 310.70 made no difference. However dropping further back to the Acer drivers for the 640M (296.32) and the problem is fixed. So this is definitely a driver issue.
RixWorld Feb 27, 2013 @ 8:02am 
hmm yes I have the same problem.. rolling back drivers I guess.
ProximateTen Feb 27, 2013 @ 11:10am 
Yes... a friend thinks it may be the nVidia game profile for Arma2 in the later drivers not allowing enough video memory. Problem is nVidia don't seem to want to hear from you UNLESS you bought one of their cards.
DaveToTheMax Jun 16 @ 10:11am 
this happens to me whenever i try to play also! i get in to the game and start playing for about 5 minutes and then the screen shuts off so that the game is still running but i cant see it!!!
DaveToTheMax Jun 16 @ 10:12am 
please help!!!!!
ProximateTen Jun 16 @ 1:09pm 
Are you using an nVidia card? Are they on the latest drivers? I have not updated the drivers yet, but I wouldn't be surprised if there was a regression. My current driver version is 334.89
DaveToTheMax Jun 17 @ 6:25pm 
i have a brand new alienware so it should be updated to the latest... everything, i guess
TabrisDarkPeace Jun 17 @ 11:29pm 
"i have a brand new alienware", then ask Alienware for support as it sounds like a hardware failure problem or driver problem.
DaveToTheMax Jun 18 @ 8:30am 
oh god i hope not, are you sure its nothing wrong with the game itself?
ProximateTen Jun 18 @ 12:55pm 
There is a copy protection mechinisim in Arma2 which causes the screen to fade if it thinks the copy is pirated.. but this is a fade. Mine just went black in an instant. The driver rollback definitely fixed it for me, so it was definitely an nVidia driver issue. If you are using nVidia drivers, try installing the same version as me and see if that fixes it
Last edited by ProximateTen; Jun 18 @ 12:55pm
DaveToTheMax Jun 18 @ 2:26pm 
ok i'll do my best, thx!
Showing 1-15 of 15 comments
< >
Per page: 15 30 50
Date Posted: Feb 23, 2013 @ 3:28am
Posts: 15