Day of Defeat

Day of Defeat

View Stats:
Delayed sound while playing
I'm a quite old-fashioned DoD-Player but haven't been playing for years. This is why I tried to improve my notebooks' performance for the game and modified the config.cfg. I got some fragments of how to modify the config (it's really hard to find reliable, if any, information about DoD 3.1 on the internet nowadays! :-( ).

The game runs quite smooth now. However there's a big issue: My ingame sound is delayed about 1.5 seconds which is really annoying and hindering, of course :)

What did I do wrong? Maybe it's a command in the config, here it comes:

unbindall
bind "n" "changeteam"
bind "m" "changeclass"
bind "TAB" "+showscores"
bind "ENTER" "+attack"
bind "ESCAPE" "cancelselect"
bind "SPACE" "+jump"
bind "e" "drop"
bind "'" "+moveup"
bind "+" "sizeup"
bind "," "+moveleft"
bind "-" "sizedown"
bind "." "+moveright"
bind "/" "+movedown"
bind "c" "prone"
bind "1" "slot1"
bind "2" "slot2"
bind "3" "slot3"
bind "4" "slot4"
bind "5" "slot5"
bind ";" "+mlook"
bind "=" "sizeup"
bind "[" "invprev"
bind "]" "invnext"
bind "`" "toggleconsole"
bind "a" "+moveleft"
bind "" "+movedown"
bind "d" "+moveright"
bind "e" "+use"
bind "f" "impulse 100"
bind "q" "lastinv"
bind "r" "+reload"
bind "s" "+back"
bind "t" "impulse 201"
bind "u" "messagemode2"
bind "v" "+moveup"
bind "w" "+forward"
bind "y" "messagemode"
bind "~" "toggleconsole"
bind "UPARROW" "+forward"
bind "DOWNARROW" "+back"
bind "LEFTARROW" "+left"
bind "RIGHTARROW" "+right"
bind "ALT" "+strafe"
bind "CTRL" "+duck"
bind "SHIFT" "+speed"
bind "F5" "snapshot"
bind "F6" "save quick"
bind "F7" "load quick"
bind "F10" "quit prompt"
bind "F12" "quit"
bind "INS" "+klook"
bind "PGDN" "+lookdown"
bind "PGUP" "+lookup"
bind "END" "centerview"
bind "MWHEELDOWN" "invnext"
bind "MWHEELUP" "invprev"
bind "MOUSE1" "+attack"
bind "MOUSE2" "+attack2"
bind "MOUSE4" "stopsound"
bind "MOUSE5" "stopsound"
bind "PAUSE" "pause"
cl_downloadfilter "nosounds"
voice_scale "0.00000"
voice_enable "1"
voice_forcemicrecord "1.000000"
mat_bumpmap "0"
mat_bloom "0"
mat_bufferprimitives "1"
mat_clipz "0"
mat_mipmaptextures "0"
cl_show_splashes "0"
console "1.0"
fps_max "101"
fps_modem "0.0"
crosshair "0"
gamma "15.000000"
brightness "15.000000"
con_color "255 155 50"
net_graph "0"
net_scale "5"
net_graphpos "1"
sv_voiceenable "1"
sv_aim "1.000000"
hpk_maxsize "0"
viewsize "120.000000"
ati_subdiv "2.0"
ati_npatch "1.0"
r_bmodelhighfrac "1.0"
mp_decals "0"
topcolour „30“
gl_dither "1"
gl_polyoffset "0.1"
gl_overbright "0.000000"
gl_flipmatrix "0"
gl_monolights "1"
s_rolloff "1.0"
s_doppler "0.0"
s_distance "0"
s_automin_distance "2.0"
s_automax_distance "10000.0"
s_min_distance "8.0"
s_max_distance "1000.0"
s_leafnum "0"
s_refgain "1.0"
s_refdelay "0.0"
s_polykeep "1000000000"
s_polysize "10000000"
s_numpolys "200"
s_bloat "2.0"
s_verbwet "0.25"
s_a3d "0.000000"
s_eax "0.000000"
volume "0.3"
suitvolume "0.250000"
hisound "0.000000"
bgmvolume "1.000000"
MP3Volume "0.000000"
_snd_mixahead "1.0"
name "XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX"
model "gordon"
skin ""
topcolor "30"
bottomcolor "6"
rate "20000.000000"
cl_updaterate "83"
cl_corpsestay „0“
cl_lw "1"
cl_lc "1"
cl_dlmax "128"
cl_himodels "0.000000"
cl_idealpitchscale "0.8"
cl_timeout "60"
cl_cmdbackup "0"
cl_download_ingame "0"
cl_allowdownload "0"
cl_allowupload "1"
cl_cmdrate "83"
lookstrafe "0.000000"
lookspring "0.000000"
cl_forwardspeed "400"
cl_backspeed "400"
cl_bulletejects "0"
dodcredits "0"
cl_hud_objectives "1"
cl_hud_objtimer "1"
cl_hud_reinforcements "1"
cl_hud_health "1"
cl_hud_ammo "1"
cl_identicon "1"
cl_easymode "1"
cl_cutscenes "1"
cl_hud_msgs "2"
cl_fog_density "0.0"
cl_fog_start "10.0"
cl_fog_end "3500.0"
cl_fog "0"
cl_fog_red "192"
cl_fog_green "192"
cl_fog_blue "192"
cl_dynamic_xhair "0"
cl_vsmoothing "0.05"
m_pitch "0.022000"
m_yaw "0.022"
m_forward "1"
m_side "0.8"
cl_particlefx "1"
m_filter "0.000000"
sensitivity "4"
joystick "0.000000"
hud_classautokill "1"
cl_bob „0“
cl_bobcycle „0“
hud_takesshots "0"
hud_capturemouse "1"
_ah "0"
cl_dmsmallmap "1"
cl_dmshowmarkers "1"
cl_dmshowplayers "1"
cl_dmshowflags "1"
cl_dmshowobjects "1"
cl_dmshowgrenades "1"
cl_numshotrubble "0"
cl_weatherdis "0"
cl_minimap "0"
cl_minimapzoom "1"
hud_fastswitch "1"
hud_centerid "0"
voice_modenable "1"
cd_fps "0"
cd_sound "0"
+jlook
gl_max_size 512
gl_dither "1"
gl_flipmatrix "0"
gl_fog "0"
gl_monolights "0"
gl_overbright "1"
gl_polyoffset "0"
hud_deathnotice_time „10“
lightgamma „2.5“
r_decals 0

Or is this problem maybe known to others as well and it's source isn't the config at all?

Regards,

Marius
< >
Showing 1-2 of 2 comments
ZombieMadMax Nov 2, 2012 @ 2:32pm 
There does not appear to be a problem related to your sound in your config file from what I can see. Do you have the problem with any other audio sources (other games, mp3s etc etc) it sounds like an issue related to your sound/graphics card

Thanks a lot for your reply and especially checking my config :)

I didn't have the problem with any other software. However, from today I own a new computer and, well, this solves the problem, hehe.
< >
Showing 1-2 of 2 comments
Per page: 15 30 50

Date Posted: Oct 30, 2012 @ 3:18pm
Posts: 2