X-Tension > General Discussions > Topic Details
PhalloX Sep 19, 2013 @ 2:43pm
Static sound before, now nothing after proposed fix
So I almost got a heart attack when I started the game up because of the static. I dug around a bit and found a fix in the X:BTF forum to turn off CCCP codecs for mp2, mp3 and wavpack. Now I have no sound at all. I have tried all settings in sound and nothing changes it.

X:BTF Steam forum link: http://steamcommunity.com/app/2840/discussions/0/846959179158141775/

http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?p=4052987#4052987
I did check this link on the forum but I could only find solutions for the newer X games, nothing for the older ones. Anyone have an idea?

UPDATE: Apparently it's only the music part that is making the static sound. by turning music all the way down I can hear sounds at least. Still if anyone knows a fix for the music I would really appreciate it!
Last edited by PhalloX; Sep 19, 2013 @ 3:02pm
Showing 1-2 of 2 comments
< >
arniefrantz Sep 21, 2013 @ 12:29pm 
Audio setting in options set to 'System Sound'? I messed with these settings and somehow a Soundblaster option was chosen and my sound quit working. When I quit the game, I had sound, but if adjusting my system volume I had a volume slider for both the system sound and the Soundblaster sound. Did a re-boot and changed the sound settings in X-tension and now all good.
PhalloX Sep 21, 2013 @ 5:13pm 
Yup I've tried that. I have played some and I have both voices and sound just fine, just no music no matter what choices in audio...though it's the music that somehow makes that static noise and by turning music volume all down at least it stopped so no music for now.
Showing 1-2 of 2 comments
< >
Per page: 15 30 50