Mashed
Mashed > General Discussions > Topic Details
Bison Apr 25, 2014 @ 8:52am
"Could not find output pin!" Error
Every time I try to play (on Windows 8.1) I get presented with a white screen and the error "Could not find output pin! hr=0x80040216"

Anyone else experiencing this?
< >
Showing 1-12 of 12 comments
josh.houghton Apr 25, 2014 @ 11:51am 
It's an unusual error, but I've googled it and based on the answer I've heard from other games and forums... the problem might be caused when the program tries to run the mpg introduction movies as the game launches. I've tried renaming the MOVIES folder and removing the files too, but it causes the game to crash anyway, so that's out of the question.

It's a bit of a cliche but have you tried updating your NVIDIA drivers? The move to Windows 8.1 could be the issue if NVIDIA haven't updated their drivers for it perhaps?
Bison Apr 26, 2014 @ 4:47am 
8.1 has been out for a while and Nvidia have issued plenty of updates since then, that shouldn't be a problem. I keep my drivers up to date.
josh.houghton Apr 26, 2014 @ 10:52am 
Cannot think what the problem would be then. You can google it but I doubt this error will come up for this particular game. It's an old game so there may just be a compatibility issue.
DEMONOUS May 19, 2014 @ 12:57am 
works for me on win8.1
Santyaga Jun 12, 2014 @ 2:21am 
Got the same bug on Win7 x64 Ultimate with Radeon HD7870. Bottom line: bought the game but can't launch it!
Last edited by Santyaga; Jun 12, 2014 @ 3:08am
guu Jun 12, 2014 @ 9:28pm 
The cause is most likely video codecs installed on your machine. For example ffdshow, lavfilters, or any codec pack. The game should run after you uninstall them.
Santyaga Jun 13, 2014 @ 4:03am 
Thanks for the advice! After I uninstalled LAV Filters (installed them separately, don't use any codec pack, instead I use Daum PotPlayer) the game started working.
Last edited by Santyaga; Jun 13, 2014 @ 4:04am
Bison Jun 13, 2014 @ 5:54am 
Originally posted by guu:
The cause is most likely video codecs installed on your machine. For example ffdshow, lavfilters, or any codec pack. The game should run after you uninstall them.

Thanks, I shall try this!
underbolt Jun 22, 2014 @ 5:21am 
I installed Haali / Matroksa splitter and it seems to be working now... but yeah either way looks like video codecs are the cause

Awesome game by the way, so glad it works now!
Last edited by underbolt; Jun 22, 2014 @ 5:22am
BuckoA51 Jun 30, 2014 @ 2:07am 
Is there a workaround that doesn't involve uninstalling codecs? I rather like how my media playback is configured. Maybe by dropping a dll locally into the games folder?
^ same here ....
almost 3 years and no fix for this game except uninstalling codec ?
Same here and for some special motives i can't unistall LAV or ffdshow, i read something to put the MASHED.exe on the LAV registry blacklist but it didn't work. Any help? :/
< >
Showing 1-12 of 12 comments
Per page: 15 30 50

Mashed > General Discussions > Topic Details