amd133mhz Aug 15, 2013 @ 7:04am
Won't Display. Goes Blank, Only Audio
Running into an issue now where when I launch the game my srceen goes blank and all I hear is sound from the game. I have to ALT-TAB to get back to desktop and right click and close.

I have tried alt enter, setting launch options to fullscreen run compat mode on both the RCTPLUS .exe and Steam.exe in every way possible nothing seems to work.

I am running Windows 8 amd fx6200 6 core with a amd 7790 2gddr5 card 10gb ram

Any ideas? I mean I can hear the game running and when i alt +tab to close it I can see it flash up for a second. This was working. I went from it crashing to working to not showing up at all.
Showing 1-10 of 10 comments
< >
Crazed Possum Aug 15, 2013 @ 2:23pm 
what resolution is your desktop/game running at? try dropping the resolution down to say 1024 x 768 32 bit
amd133mhz Aug 15, 2013 @ 5:15pm 
Originally posted by Crazed Possum:
what resolution is your desktop/game running at? try dropping the resolution down to say 1024 x 768 32 bit

I tried readjusting the desktop res from 1024x768 to 1024 720 1920 1080 none seem to fix it. thankx though
Crazed Possum Aug 16, 2013 @ 6:35pm 
could try downloading and re-installing dirextX....maybe. i take it you have already tried running the execution file in compatability mode windows 7 or windows xp service pack 3....? correct?
amd133mhz Aug 17, 2013 @ 12:00am 
Originally posted by Crazed Possum:
could try downloading and re-installing dirextX....maybe. i take it you have already tried running the execution file in compatability mode windows 7 or windows xp service pack 3....? correct?

sadley yes to all. No worries for the first time its the ONLY game NOT working on windows 8 currently. I got it on mac so until this issue goes away I'll play it on there when I can.
amd133mhz Aug 17, 2013 @ 10:32am 
I got it to display again running launch command -windowed and changing the default res. but performance is so bad now for some reason. NO idea about to give up on this ha wtf
Toppramen Aug 17, 2013 @ 12:15pm 
Having same problem too.
Ill post if i find a fix.
Toppramen Aug 17, 2013 @ 1:47pm 
uninstall, go to appdata, delete atari - go to the steam folder called Roller Coaster Tycoon 3: Gold and delete that also. Then install it again, should work.
amd133mhz Aug 18, 2013 @ 9:48am 
Originally posted by Toppramen:
uninstall, go to appdata, delete atari - go to the steam folder called Roller Coaster Tycoon 3: Gold and delete that also. Then install it again, should work. :B1:
Sadley it is still running very painfully slow. I am wondering if it is NOT compat with my video card. Gigabyte Radeon 7790 2gdd5 I have a feeling it is not
Toppramen Aug 19, 2013 @ 6:38pm 
Dang. Not sure what to say. Must be a compat issue. :{ ... Maybe try tweaking your graphics settings around?
amd133mhz Aug 19, 2013 @ 10:35pm 
I just changed cards all together and am now running a Gigabyte 7850 2gddr5. FYI gigabyte sucks ha I'll post soon once I reinstall RCT3plat again
Showing 1-10 of 10 comments
< >
Per page: 15 30 50
Date Posted: Aug 15, 2013 @ 7:04am
Posts: 10