Beast Minister Oct 29, 2013 @ 11:05am
Insta-crash to Desktop
Just picked this up, and can't even get it running.

First splash screen comes up, Steam Community connects - *bang* crash to desktop.

Running Windows 8.

Any ideas?

(Bit disappointing, to be honest)
Showing 1-11 of 11 comments
< >
Saibot Studios  [developer] Oct 29, 2013 @ 2:12pm 
Hi. Did you try playing it as admin?
In some cases you need to do so. Just open it from the game's folder and executing it as Admin. Make me know if that fixes it.
Beast Minister Oct 30, 2013 @ 3:03am 
Weirdly, it turned out it was a problem with the download / steam installer. Redownloaded & reinstalled and it sorted itself out. (debuggers for the win! Only half the files had made it to the install directory..)

Played it up to about half way through and yeah! Some properly creepy moments and a really oppressive atmosphere. In a good way.

Well done guys :-)
Flip Oct 30, 2013 @ 6:03am 
i got same problem! after the intro logo it crashes
i try to run this as admin + it freezes to steam and need restart
verify the cache but wont help
still cant start the game
Last edited by Flip; Oct 30, 2013 @ 6:04am
Saibot Studios  [developer] Oct 30, 2013 @ 7:44am 
Hi there. Please try reinstalling the game and also closing Steam and reopening it.
Flip Oct 30, 2013 @ 8:17am 
Hello, ok that worked and thanks for the help!
660m Oct 30, 2013 @ 5:40pm 
This happend to me and deleting the game and installing it doesn't fix it. Running it as admin will work one maybe two times but the problem starts again. My computer also freezes with more than one windows error messages because of it. This all started after the game and Steam recent updates.
Marmalade Oct 30, 2013 @ 7:03pm 
I have the same issue. I've reinstalled the game, restarted Steam, and tried running as administrator, and I crash each time. No sound, no splash, just a black screen before getting dumped to desktop. Using Windows 7.
Traurig_Katzchen Oct 31, 2013 @ 10:56am 
Originally posted by Marmalade:
I have the same issue. I've reinstalled the game, restarted Steam, and tried running as administrator, and I crash each time. No sound, no splash, just a black screen before getting dumped to desktop. Using Windows 7.
+1, using Windows 8.1
The Ancient Morra Oct 31, 2013 @ 3:25pm 
I just bought it, i cant run it, after the first logo screen, it crashes.
Using 8.1 64 here.

REinstall is 504.1 MB Everytime, should be somthing like 1 Gigabyte of DATA !

RUN´s after 3 reinstalls, and resarting steam !
Thx Saibot :)
Last edited by The Ancient Morra; Oct 31, 2013 @ 3:30pm
preciseR Nov 1, 2013 @ 2:16am 
Originally posted by Saibot Studios:
Hi. Did you try playing it as admin?
In some cases you need to do so. Just open it from the game's folder and executing it as Admin. Make me know if that fixes it.
that works for me. thanks ( win8 )
Fjesk Nov 2, 2013 @ 3:32am 
Nvidias new Shadowplay feature gave me this bug. The game started fine when I had it deactivated but as soon as I activate shadowplay I get the same crash to desktop after the first spash screen.

Hope this helps someone.
Showing 1-11 of 11 comments
< >
Per page: 15 30 50