Ulver Dec 21, 2013 @ 6:11am
[Solved] [Linux] Since last update, game doesn't start
My game has just been updated, i played it before without any issues (5h)

Here is the crash log :

$ cat CrashLog_21-01-2013_07-01-03.log
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object
at Microsoft.Xna.Framework.Audio.SoundEffect.INTERNAL_bufferData (System.Byte[] data, UInt32 sampleRate, UInt32 channels, UInt32 loopStart, UInt32 loopEnd, UInt32 compressionAlign) [0x00000] in <filename unknown>:0
at Microsoft.Xna.Framework.Audio.SoundEffect..ctor (System.String name, System.Byte[] buffer, UInt32 sampleRate, UInt32 channels, UInt32 loopStart, UInt32 loopLength, UInt32 compressionAlign) [0x00000] in <filename unknown>:0
at Microsoft.Xna.Framework.Audio.WaveBank..ctor (Microsoft.Xna.Framework.Audio.AudioEngine audioEngine, System.String nonStreamingWaveBankFilename) [0x00000] in <filename unknown>:0
at DS2DEngine.SoundManager.LoadWaveBank (System.String wbFilename, Boolean isMusicWB) [0x00000] in <filename unknown>:0
at RogueCastle.Game.LoadContent () [0x00000] in <filename unknown>:0
at Microsoft.Xna.Framework.Game.Initialize () [0x00000] in <filename unknown>:0
at RogueCastle.Game.Initialize () [0x00000] in <filename unknown>:0
at Microsoft.Xna.Framework.Game.DoInitialize () [0x00000] in <filename unknown>:0
at Microsoft.Xna.Framework.Game.Run (GameRunBehavior runBehavior) [0x00000] in <filename unknown>:0
at Microsoft.Xna.Framework.Game.Run () [0x00000] in <filename unknown>:0
at RogueCastle.Program.Main (System.String[] args) [0x00000] in <filename unknown>:0

Hope i'll be able to relauch the game in the future ;)

Btw, thank you very much, great game.
Last edited by Ulver; Dec 22, 2013 @ 7:07am
Showing 1-3 of 3 comments
< >
Ulver Dec 21, 2013 @ 6:12am 
I didn't update the other ticket on Linux, because it seems to be a different problem (created way before the update).
flibitijibibo  [developer] Dec 21, 2013 @ 7:23am 
Verify the game cache, and if it still fails, delete everything in Content/Audio/ and try again. The problem seems to be in loading the XACT data, which was updated for 1.2.0.
Ulver Dec 22, 2013 @ 7:07am 
Hi, i just verified the game cache, and it works ! (i didn't know this option).

Thank you very much for your answer \o/
Showing 1-3 of 3 comments
< >
Per page: 15 30 50