kappadragon Jun 30, 2013 @ 8:54pm
Water Pipes Not Installing
I have a prison where there is a miscalculation of water pipes. About 10 water pipes remain uninstalled but show up as 'planned'. The engineers are simply waiting around, even though there are a lot of other things on the list to do. No pipes show up for installation, and i have to remove the plans to install pipes in order to get the engineers working on other things again.

This bug existed in Alpha 10, and it continues to be present in Alpha 11.

This error existed from the start of the prison. It did not come up randomly while playing, but rather i've been dealing with it since the prison was new.

Please let me know if I can submit the save game file for review, if it would help isolate the cause of the bug.
Showing 1-15 of 15 comments
< >
chalked.up Jun 30, 2013 @ 9:48pm 
Happened to me once in A10. I just built a new prison and it never repeated itself.
Don't expect your A10 prison to port over well to A11.
kappadragon Jun 30, 2013 @ 10:06pm 
So, is there confirmation that this issue has been resolved in A11?

Or will this be an ongoing intermittent glitch?
fidelio Jun 30, 2013 @ 10:49pm 
Originally posted by kappadragon:
Please let me know if I can submit the save game file for review, if it would help isolate the cause of the bug.
you can certainly upload it to the steam workshop and post the link in this thread so the community can have a look in order to help.
SarahAnn Jun 30, 2013 @ 10:58pm 
Originally posted by kappadragon:
So, is there confirmation that this issue has been resolved in A11?

Or will this be an ongoing intermittent glitch?

I can confirm that the issue remains. Its not just pipes though. Cables also have the same glitch.
fidelio Jul 1, 2013 @ 12:01am 
take a look in your utilities display. look around/on/under your large pipes for sections which have pipes (or stacks), but aren't installed. click on them and choose dump/dismantle, until they're all gone, and this should fix your issue.

though i've never had this happen in one of my own prisons, i did observe it in a workshop prison someone was seeking help with.
kappadragon Jul 1, 2013 @ 4:30pm 
Here is the save game file:
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=157045017

It appears the problem is getting worse, and that the issue is now effecting large water pipes in addition to small water pipes. You can see the issue visually in the Showers. You can see the backed up task list in the "Jobs" menu.

Please let me know if anything else can be done.
fidelio Jul 2, 2013 @ 12:17am 
as i mentioned, in utilities view, look at your right hand cell block. straight up the middle on top of the large pipes you will find 10 small pipes. click on each one and choose dismantle. once completed, this will fix your problem.

you have one uniform on a wall which could lead to an escape attempt (bug), and you have one design issue (not a bug) which could also lead to escapes, but i'll let you figure that one out.
i managed to fix both (in game) with no escapes, so now it's up to you to figure out how.
The 2nd Doctor Jul 2, 2013 @ 3:29am 
I keep having this glitch,i had to scrap the pipe system and re-do it just to connect my shower room up with water,i have also had this problem with workbenches and saws.
kappadragon Jul 4, 2013 @ 2:28am 
fidelo,

Thank you for your patience with me. This resolved my issue.

I see what you mean now. The small pipes are literally installed in the same square as the large water pipe, resulting in a glitch.

Thank you!
fidelio Jul 4, 2013 @ 3:23am 
you're welcome. honestly i don't know what causes it as i've built a few prisons by now, including this latest one, and never had it happen.

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=157480685

next time you see someone with this issue though, you know how to help them. :)
Engineering Squirrel Jul 28, 2013 @ 5:21am 
I think I may have found out what's going on. When I have pipes to be installed but nothing is happening. I see there aren't any pipes in Storage or Deliveries. This may be a logic error when calculating how much pipes/cables to be installed.

What I did was try to install a new set of pipes/cables somewhere I didn't need. When I see the pipes/cables exist in Storage or Delieveries, I immediately cancel the dummy set of pipes and cables and the workmen would install the pipes in its intended place.
ArondeParon Feb 9 @ 2:25am 
I experience the exact same issue in Alpha 17. Fixed it by a similar approach as Engineering Squirrel.
Forever_Lona Feb 9 @ 3:59pm 
I have been having this issue - my work around has been to only install small sections at a time. I have not had any problems since. Seems to be some sort of backlog in the jobs queue that causes it for me.
Jumping Jesus Feb 11 @ 2:23pm 
I'm getting this in A17. Except my problem is with power cables not being installed.
The Law Feb 19 @ 11:50am 
Originally posted by fidelio:
as i mentioned, in utilities view, look at your right hand cell block. straight up the middle on top of the large pipes you will find 10 small pipes. click on each one and choose dismantle. once completed, this will fix your problem.

you have one uniform on a wall which could lead to an escape attempt (bug), and you have one design issue (not a bug) which could also lead to escapes, but i'll let you figure that one out.
i managed to fix both (in game) with no escapes, so now it's up to you to figure out how.


Dude you rock. I GET it now haha. Don't overlap any pipe and you are good to go.

I can't tell you how many big prisons have been ruined because I couldn't get the water system perfect ever. You saved my massive min/med/max prison! Thanks
Showing 1-15 of 15 comments
< >
Per page: 15 30 50
Date Posted: Jun 30, 2013 @ 8:54pm
Posts: 15