Retrovirus > General Discussions > Topic Details
6 Little Eggs Mar 22, 2013 @ 12:40pm
Bug in very 1st area
So I spawn in the 1st area of the game collect the 2 emails and wait ... and wait ... and wait (for about 10 minutes mind you) for that first virus to come through the desktop and nothing happens it just sits there minding its own business like its having a good time. Is there anything I can do to fix this or am i screwed?
Showing 1-5 of 5 comments
< >
SevenUp Mar 22, 2013 @ 1:49pm 
Reduce your Video Resolution in Game... I had the same exact problem.

Was seeing perhaps 8 Frames per Second when the Worm would not enter the screen.

After making the Video Adjustment, the Frames per Second rate went to 16 or so.

Once I did that and restarted the level the Worm entered into the screen.

This is a known bug and is on Cadenza's Bug List.
Last edited by SevenUp; Mar 22, 2013 @ 1:51pm
6 Little Eggs Mar 22, 2013 @ 5:44pm 
Just out of curiousity what resolution are you using to fix this little bug?
SevenUp Mar 22, 2013 @ 8:52pm 
If memory serves me correctly, it was 1024 by 768 pixels which gave me a frame rate of about 16.

Field of view was at 90.

Hope this helps get it fixed for you.

At 8 FPS the worm went to the far left outside of the monitor and never moved inside.
6 Little Eggs Mar 25, 2013 @ 2:08pm 
Thanks I did the same and everything ran smoothly after that I was able to boost the fps by dropping the filtering to about 15 - 5% its now actually playable
SevenUp Mar 26, 2013 @ 7:51pm 
Glad to help.

Retrovirus is a very fun game.
Showing 1-5 of 5 comments
< >
Per page: 15 30 50