Kinetic Void > General Discussions > Topic Details
SGT. 7 (LTG) Oct 5, 2013 @ 11:39pm
Known issue with memory managment?
I am not sure if the developer is addressing this yet or not but there seems to be a major issue with memory managment, even with 6 gigs of ram I get crashes and windows notifications claiming the program needs to be closed due to low memory. I've already taken the time to look into what is eating up the memory and it appears the the game is using a TON of it after a few minutes of running, but as soon as I end that process, memory usage drops way down. at first start it is fine but seems to build up over time.

Edit: sorry for posting it in general, should have posted this in bugs.
Last edited by SGT. 7 (LTG); Oct 5, 2013 @ 11:41pm
Showing 1-8 of 8 comments
< >
Homo[Bo] Oct 6, 2013 @ 12:43am 
I only have four gigs of ram, but I don't have any issues with memory management.
SGT. 7 (LTG) Oct 6, 2013 @ 12:50am 
I'm running windows 7, and its with the newest patch. after about an hour or so it locks up and crashes. i get a notification stating memory usage is too high and windows needs to close the program. works fine otherwise. i don't think its got anything to do with my equipment so I'm guessing its the game. Like i said, I opened the task manager to check memory usage in the process tree and it was really high until i ended the process.
Homo[Bo] Oct 6, 2013 @ 12:58am 
I'm running Windows 7 aswell. Do you use 64 or 32 bit?
Also are you playing on highest graphic settings?
SGT. 7 (LTG) Oct 6, 2013 @ 11:27am 
64 bit, everything is set to ultra. I have an ATI Radeon HD 7770 overclock edition.
Homo[Bo] Oct 6, 2013 @ 4:16pm 
I'm using 64 bit aswell. Try putting the graphics on medium. That could solve your problem, although your graphics card shouldn't be the problem since I use a HD6470M.
SGT. 7 (LTG) Oct 6, 2013 @ 7:44pm 
i ran it today for a bit, didn't have any problems until i tried to do a warp jump while being attacked by some enemies. then the game froze again. I put all the settings on recomended settings. didn't seem to change it.
Tarax00 Oct 8, 2013 @ 10:36am 
my game !usually!(not always) crashes around 3.3 ~Gb of used data. (I have 12Gb - Win8*64 - Gtx770 - AMD 8350cpu).I dont mind the crashes this early - i just save a lot, have it windowed so i can keep an eye of the ram being used and just restart when its around 2.5-2.8 (at least when building the ship - when flying i dont do this
Winter Dragon Oct 12, 2013 @ 2:31am 
Did any of you spot a thread I made on a similar subject a couple months back?

http://steamcommunity.com/app/227160/discussions/5/864973981233764641/

Just updated today with my fullscreen tests. Are you guys noticing anything like that?
Showing 1-8 of 8 comments
< >
Per page: 15 30 50
Date Posted: Oct 5, 2013 @ 11:39pm
Posts: 8