Tomb Raider (VI): The Angel of Darkness
jul.marie Apr 2, 2013 @ 4:03pm
I need help starting my game!!
I wanted to replay Tomb raider Angel of Darkness so I bought it off of Steam....
After I pressed Run Game It crashed and I received an error message that I don't understand how to fix....Can someone in detail help me?! :::

Build Sep 17 2003 15:53:15

The Following Error has occured

Generic Game Error

ASSERTION: 'SUCCEEDED(hr)' at C:\projects\tomb raider\Game\shell\system\PC\sys_d3d_vmr9.cpp(1569)
Showing 1-15 of 18 comments
< >
leighanngrier Apr 24, 2013 @ 11:42am 
i have the exact same problem ! did you find out a solution yet ?
shane7218 Apr 30, 2013 @ 10:30am 
same problem :(
CrimsonBlitz May 2, 2013 @ 9:39pm 
Haven't seen that problem before. Is it crashing when you hit play on Steam or when you hit Run Game on the AoD menu?
CCLMuch May 3, 2013 @ 10:11am 
I have this problem too, it crashes after I hit Run game in AoD launcher.
CrimsonBlitz May 3, 2013 @ 10:49am 
Can you post some general specs of your pc?
regilas May 5, 2013 @ 10:40pm 
1. Press Play on your "Angel of Darkness" page
2. Click Settings
3. Click the next tab over from General (the second tab from the left--it should be your video card)
4. Check the Box titled VMR9 in the Options box on the right right side

That should fix it.

However, the problem I'm having is that once I get the game up and running, I can't see anything on the main menu. I have blindly pressed Enter and it went straight to the game, but other I have issues similar to that thereafter. I can't pause without going black, and I can't save the game.
CrimsonBlitz May 6, 2013 @ 5:50am 
Its weird. I never ran into any crashes with the TR games from the pack no matter what settings I threw at it.
Yamez May 6, 2013 @ 9:44am 
Thankyou SO MUCH regilas!
I bought this game about 4 months ago and I was a bit unhappy but I just assumed that this game just didn't work with Windows 8. Just 10 minutes ago, I realized it was on sale, so lots of people would buy it, so I googled it, and I just saw on this post that someone had the same problem as me.
When I click "RUN GAME", it just comes up an error. I followed your simple fix and I was blown away when it worked. I can play the game that I loved on PS2 as a child again!!! I can't thank you enough C:
jul.marie May 19, 2013 @ 12:38pm 
Yes Regilas This solution helped me thank you.....
Sorry a bit late in response as Im just figuring out Steam haha But thaank you and I hoped everyone used this solution
ItsTheHutch Jun 4, 2013 @ 10:08pm 
THANK YOU! Finally got it to play!
Skur Jul 14, 2013 @ 4:58am 
use google ffs
Praise The Sun Jul 21, 2013 @ 6:12pm 
Thanks Regalia i had the same problem right now :)
hereticvista Sep 14, 2013 @ 1:33am 
Helped me a lot!
ThugOnCrack Sep 16, 2013 @ 5:24pm 
Originally posted by regilas:

However, the problem I'm having is that once I get the game up and running, I can't see anything on the main menu. I have blindly pressed Enter and it went straight to the game, but other I have issues similar to that thereafter. I can't pause without going black, and I can't save the game.
What worked for me: open up the settings page again, and in the General tab, under Frame Rate Compensation, check Active, and select Fast in the dropdown menu.
Hans Sep 16, 2013 @ 5:31pm 
Originally posted by regilas:
1. Press Play on your "Angel of Darkness" page
2. Click Settings
3. Click the next tab over from General (the second tab from the left--it should be your video card)
4. Check the Box titled VMR9 in the Options box on the right right side

That should fix it.

However, the problem I'm having is that once I get the game up and running, I can't see anything on the main menu. I have blindly pressed Enter and it went straight to the game, but other I have issues similar to that thereafter. I can't pause without going black, and I can't save the game.

Thank you !
Showing 1-15 of 18 comments
< >
Per page: 15 30 50