OOPMan 12. joulu, 2012 3.11
Serious Graphical Corruption
Okay, just installed Steam Linux Beta on my 64-bit Sabayon laptop and I'm seeing some serious graphical corruption. First off, relevant info:
  • 1.6ghz Core i7 CPU
  • 8gb DDR3 RAM
  • Radeon HD 4570 with 512mb DDR2 VRAM using open-source XF86 ATI 7.0.0 drivers
  • 10gb free on root, 30+gb free on home
  • Kernel 3.6, X.org 1.12.4, KDE 4.9.3 running with OpenGL Compositing
  • Primary display is 1440x900 laptop LCD, secondary is 24" 1920x1080 LCD

The following things:
  • All Steam window content corrupted when Steam windows not maximised (See here[lh6.googleusercontent.com])
  • Some Steam window content corrupted when Steam windows maximused (See here[lh6.googleusercontent.com])
  • Big screen mode looks really good but takes a while to start working and always renders on the primary display. If moved to the secondary display it does not rescale. (See here[lh4.googleusercontent.com])
Viimeisin muokkaaja on OOPMan; 12. joulu, 2012 3.12
Näytetään 1-13 / 13 kommentista
< >
voodooelectricj 12. joulu, 2012 10.05 
I think I have the same problem. My card is a radeon HD 4870 and I am using the xf86-video-ati drivers on a gentoo linux desktop. I believe I have all my openGL stuff set up correctly, as I have all the fancy desktop effects working. When I run steam from the command line, I get a whole ton of messages that say: "radeon: The kernel rejected CS, see dmesg for more information." (the dmesg isn't particularly enlightening to me). If I maximise the windows, things work a lot better and that endless stream of kernel rejection messages seems to stop.

Didn't realise that I could get things semi working by maximising, so I haven't tried out any games yet.
OOPMan 12. joulu, 2012 10.12 
Hmmmmm, I also have yet to try any games. I will probably start playing about in that regard tomorrow....
jardun 15. joulu, 2012 6.31 
I'm having these exact issues as well.

Info:
Processor Information:
Vendor: GenuineIntel
Speed: 2401 Mhz
4 logical processors
2 physical processors
HyperThreading: Supported
FCMOV: Supported
SSE2: Supported
SSE3: Supported
SSSE3: Supported
SSE4a: Unsupported
SSE41: Supported
SSE42: Supported

Network Information:
Network Speed:

Operating System Version:
Ubuntu 12.04.1 LTS (64 bit)
Kernel Name: Linux
Kernel Version: 3.2.0-34-generic
X Server vendor: The X.Org Foundation
X Server release: 11103000

Video Card:
Driver: NVIDIA Corporation GeForce GT 540M/PCIe/SSE2

Driver Version: 4.3.0 NVIDIA 310.14
Desktop Color Depth: 24 bits per pixel
Monitor Refresh Rate: 60 Hz
VendorID: 0x10de
DeviceID: 0xdf4
Number of Monitors: 1
Number of Logical Video Cards: 2
Primary Display Resolution: 1366 x 768
Desktop Resolution: 1366 x 768
Primary Display Size: 13.54" x 7.60" (15.51" diag)
34.4cm x 19.3cm (39.4cm diag)
Primary VRAM: 1023 MB

Sound card:
Audio device: Intel CougarPoint HDMI

Memory:
RAM: 5880 Mb

Miscellaneous:
UI Language: English
LANG: en_US.UTF-8
Microphone: Not set
Total Hard Disk Space Available: 294231 Mb
Largest Free Hard Disk Block: 222861 Mb

Installed software:

Recent Failure Reports:
Fri Dec 14 15:16:30 2012 GMT: file ''/tmp/dumps/assert_20121214101627_1.dmp'', upload yes: ''CrashID=bp-b848d69c-69be-4c23-b66a-68bc12121214''
Sat Dec 15 04:18:15 2012 GMT: file ''/tmp/dumps/assert_20121214231814_2.dmp'', upload no: ''HTTP response code said error''

voodooelectricj 29. joulu, 2012 14.24 
Alright, so after getting back from Christmas break, I had some packages to update. After doing the update, I don't have the bad graphical stuff that requires the steam window to be maximized to see anything. These are the packages that I suspect made the difference (again, this is a gentoo box):

[ebuild U ] app-emulation/emul-linux-x86-xlibs-20121202 [20121028] USE="opengl -development" 2,416 kB
[ebuild U ] app-emulation/emul-linux-x86-opengl-20121202-r1 [20121028] USE="-development" 60,640 kB
[ebuild U ] app-emulation/emul-linux-x86-gtklibs-20121202 [20121028] USE="-development" 6,047 kB
[ebuild U ] app-emulation/emul-linux-x86-medialibs-20121202 [20121028] USE="-development" 10,124 kB
[ebuild U ] app-emulation/emul-linux-x86-soundlibs-20121202 [20121028] USE="alsa -development" 6,932 kB
[ebuild R ] app-emulation/wine-1.4.1 USE="X alsa cups gecko jpeg lcms ldap mp3 ncurses nls opengl oss perl png prelink%* ssl threads truetype udisks win32 win64 xcomposite xinerama xml -capi -custom-cflags -fontconfig -gnutls -gphoto2 -gsm (-gstreamer) -odbc -openal -opencl -samba -scanner (-selinux) {-test} -v4l (-hardened%)" 0 kB
[ebuild U ] app-emulation/emul-linux-x86-sdl-20121202 [20121028] USE="-development" 579 kB
[ebuild U ] app-emulation/emul-linux-x86-qtlibs-20121202 [20121028] USE="-development -gtkstyle" 17,743 kB



Perhaps I'll try my luck with TF2 again :)

OOPMan 29. joulu, 2012 22.10 
Hmmmmmmmmmm, Sabayon just pushed an update yesterday so I will try again and see if anything has changed. If not, I'lll check the versions against those you listed...
voodooelectricj 31. joulu, 2012 9.00 
TF2 indeed runs now (quite a surprise!). Doesn't run great (low framerate), but that's probably a different problem.
OOPMan 31. joulu, 2012 9.07 
Hmmmm, main layout is now fixed for me but drop-down menus are still busted :-/
RussianNeuroMancer 3. tammi, 2013 15.59 
Maybe driver bug? In this case you need to fill it to freedesktop bugtracker.
OOPMan 3. tammi, 2013 20.34 
Hmmmmmmmmmmm, I don't see this behaviour in any other applications though...

I still need to play around a bit though and trying running a 32-bit version of Steam via my chroot and various other things...
Viimeisin muokkaaja on OOPMan; 3. tammi, 2013 20.35
OOPMan 4. tammi, 2013 0.25 
So, as voodooelectricj did, I started steam from the command-line. Any time graphical corruption occurs the following message is display:

radeon: The kernel rejected CS, see dmesg for more information.

The associated dmesg info is:

[ 2491.179581] radeon 0000:02:00.0: r600_cs_track_validate_cb invalid tiling 6 for 0 (0x08110668)
[ 2491.179588] radeon 0000:02:00.0: r600_packet3_check:1913 invalid cmd stream 566
[ 2491.179592] [drm:radeon_cs_ib_chunk] *ERROR* Invalid command stream !

I am going to try my luck on the efnet irc channel for the radeon driver and see if the experts have any clue what the issue is...
OOPMan 4. tammi, 2013 0.49 
I have filed a freedesktop.org bug: https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=59015
mastersrp 4. tammi, 2013 15.03 
I've been getting the same error for a long time on Sabayon as well.
Also running ATi on my desktop and netbook, both have this problem.
NOT a problem on elementary OS running Mesa 9.1 though.
OOPMan 4. tammi, 2013 21.32 
The issues seems to be tied to the 32-bit multi-libs provided for 64-bit sabayon (The steam client is still a 32-bit only applicatio).

I have a separate 32-bit sabayon install that I use for chroot work stuff and after installing steam on that I found that things work perfectly.
Näytetään 1-13 / 13 kommentista
< >
Sivua kohden: 15 30 50