Steam for Linux > Limited Beta > 主题详情
powrtoch 2012年11月24日上午8:15
Issue Report: Trine 2 startup window isn't rendered properly when run through Steam
Distro: ArchLinux 32-bit

When running Trine 2 through Steam the startup window (in which you change video graphics settings) isn't rendered properly.
It should be noted that none of the components on the launcher are shown until the the cursor moves over them.

When running the game using trine2.sh launcher it works/renders great, however.

See this:
http://imgur.com/a/9f6rw

My system information
Processor Information:
Vendor: GenuineIntel
Speed: 2997 Mhz
2 logical processors
2 physical processors
HyperThreading: Unsupported
FCMOV: Supported
SSE2: Supported
SSE3: Supported
SSSE3: Supported
SSE4a: Unsupported
SSE41: Supported
SSE42: Unsupported

Network Information:
Network Speed:

Operating System Version:
"Arch Linux" (32 bit)
Kernel Name: Linux
Kernel Version: 3.6.6-1-ARCH
X Server vendor: The X.Org Foundation
X Server release: 11300000

Video Card:
Driver: NVIDIA Corporation GeForce GTX 460/PCIe/SSE2

Driver Version: 4.3.0 NVIDIA 310.19
Desktop Color Depth: 24 bits per pixel
Monitor Refresh Rate: 59 Hz
VendorID: 0x10de
DeviceID: 0xe22
Number of Monitors: 2
Number of Logical Video Cards: 1
Primary Display Resolution: 1680 x 1050
Desktop Resolution: 2960 x 1050
Primary Display Size: 17.05" x 10.67" (20.08" diag)
43.3cm x 27.1cm (51.0cm diag)
Primary Bus: PCI Express 16x
Primary VRAM: 1023 MB
Supported MSAA Modes: 2x 4x 8x 16x

Sound card:
Audio device: Realtek ALC883

Memory:
RAM: 3287 Mb

Miscellaneous:
UI Language: English
LANG: en_GB.UTF-8
Microphone: Not set
Total Hard Disk Space Available: 420642 Mb
Largest Free Hard Disk Block: 256256 Mb

Installed software:
最后由 powrtoch 编辑于; 2012年11月24日上午8:21
正在显示第 1 - 8 条,共 8 条留言
< >
PvtTUX 2012年11月24日下午3:14 
I also have a similar issue, window is drawn correctly but if you lose focus or drag another window past then it's not redrawn correctly.
I also have the same GPU 460 GTX 1gb
johndrinkwater [🐧︀ 🎮] 2012年11月26日上午9:03 
Same issue, 310.14 drivers, NVIDIA Corporation GeForce GT 630/PCIe/SSE2.
Loader opens fine, but if the window gets shaded & unshaded, the contents are not drawn and must be hovered/tabbed to find the UI components
BarnabyD 2012年11月26日上午9:24 
This happened to me a few days ago, but today when I tried it again, its working completely fine.
powrtoch 2012年12月7日上午7:31 
This problem persists on the newest update of Steam.

EDIT: Could a moderator please move this to the correct subforum?
最后由 powrtoch 编辑于; 2012年12月7日上午7:32
yabba 2012年12月9日上午1:42 
I notice it doesn't happen if you do

cd ~/Steam/SteamApps/common/Trine 2
LD_LIBRARY_PATH=./lib/lib32 ./bin/trine2_linux_launcher_32bit

So presumably something steam hooks onto the launcher breaks it.
milamber657 2012年12月9日上午5:15 
引用自 johndrinkwater
Same issue, 310.14 drivers, NVIDIA Corporation GeForce GT 630/PCIe/SSE2.
Loader opens fine, but if the window gets shaded & unshaded, the contents are not drawn and must be hovered/tabbed to find the UI components
I confirm. Launcher displays fine but if the window is minimized contents fail to draw correctly
I'm on Fedora 17 KDE 32 bit with nvidia GTX 560 Ti driver version : 304.64
hvr 2012年12月11日上午5:40 
fyi, this seems to be caused by the in-game steam community overlay feature; if you disable it in the steam client settings the launcher works properly
Niko 2012年12月16日上午4:58 
引用自 hvr
fyi, this seems to be caused by the in-game steam community overlay feature; if you disable it in the steam client settings the launcher works properly
thanks for the method, it works! Waiting, when steam in-game will works correctly
最后由 Niko 编辑于; 2012年12月16日上午4:58
正在显示第 1 - 8 条,共 8 条留言
< >
每页显示数: 15 30 50