Steam for Linux > Limited Beta > 제목 정보
rose 2012년 11월 21일 오후 10시 08분
PROBLEM: You appear to have OpenGL 0.0.0, but we need at least 2.0.0!
I'm running the 310 experimental nVidia driver. Latest kernel. Keep getting this error.
The following comes from the console.

ERROR: ld.so: object 'gameoverlayrenderer.so' from LD_PRELOAD cannot be preloaded: ignored.
SDL video target is 'x11'
SDL video target is 'x11'
SDL failed to create GL compatibility profile (whichProfile=0!
PROBLEM: You appear to have OpenGL 0.0.0, but we need at least 2.0.0!
Could not find required OpenGL entry point 'glGetError'! Either your video card is unsupported, or your OpenGL driver needs to be updated.
20개 중 1-15 표시중
< >
CondescendingOwl 2012년 11월 21일 오후 10시 19분 
If this is while loading a game, which game is it? And which linux distribution + release?
rose 2012년 11월 21일 오후 10시 25분 
Sorry. I should have been more specific
Team Fortress 2. Xubuntu 12.04

Also, system information:

Processor Information:
Vendor: GenuineIntel
Speed: 3401 Mhz
8 logical processors
4 physical processors
HyperThreading: Supported
FCMOV: Supported
SSE2: Supported
SSE3: Supported
SSSE3: Supported
SSE4a: Unsupported
SSE41: Supported
SSE42: Supported

Network Information:
Network Speed:

Operating System Version:
Ubuntu 12.04.1 LTS (64 bit)
Kernel Name: Linux
Kernel Version: 3.2.0-34-generic
X Server vendor: The X.Org Foundation
X Server release: 11103000

Video Card:
Driver: NVIDIA Corporation GeForce GT 520/PCIe/SSE2

Driver Version: 4.3.0 NVIDIA 310.14
Desktop Color Depth: 24 bits per pixel
Monitor Refresh Rate: 0 Hz
VendorID: 0x10de
DeviceID: 0x1040
Number of Monitors: 1
Number of Logical Video Cards: 2
Primary Display Resolution: 5440 x 1661
Desktop Resolution: 5440 x 1661
Primary Display Size: 53.86" x 16.46" (56.30" diag)
136.8cm x 41.8cm (143.0cm diag)
Primary Bus: PCI Express 16x
Primary VRAM: 1023 MB
Supported MSAA Modes: 2x 4x 8x 16x

Sound card:
Audio device: Realtek ALC892

Memory:
RAM: 7951 Mb

Miscellaneous:
UI Language: English
LANG: en_AU.UTF-8
Microphone: Not set
Total Hard Disk Space Available: 205326 Mb
Largest Free Hard Disk Block: 84784 Mb

The video card information is a tad confused because I actually have two video cards with three monitors but am running them as one large virtual desktop.

Also the sound card which is actually being used is a USB Razer Megalodon.
rose 2012년 11월 21일 오후 11시 39분 
I downgraded to nvidia-current-updates and TF2 runs perfectly. Before it refused to launch. I guess the experimental drivers aren't always the solution. :\
johndrinkwater [🐧︀ 🎮] 2012년 11월 22일 오전 3시 58분 
Does this problem happen with other games in the Beta, Serious Sam 3 for instance? its good to hear it might be a regression in the 310 update, but please test with the 310.14 driver for the other games.
johndrinkwater [🐧︀ 🎮]님이 마지막으로 수정; 2012년 11월 22일 오전 4시 04분
rose 2012년 11월 22일 오전 3시 59분 
I'll get back to you on that. Currently downloading it.
Plagman 2012년 11월 26일 오후 12시 28분 
Hi,

Could it be that you ended up with two copies of the libGL client library installed? Can you run nvidia-bug-report.sh and upload the output somewhere when the issue is happening? Additionally, can you double-check which copy of libGL TF2 loads by running something like 'pmap `pidof hl2_linux`' when it's in that error state?

Thanks,
- Pierre-Loup
torbjoern.o 2012년 12월 9일 오전 8시 33분 
Hi BAU,

I have almost exactly the same problem as you. For me the solution when running on Nvidia 310.19 was to remove one of the graphic cards. I have one old and one really old card.

After removing the really old card (a GeForce 8500GT) it works again.
BOBBEH 2012년 12월 10일 오후 5시 22분 
Yup, I have the same problem. Running nVidia 304.64, FC17, Linux 3.6.8.
Brano 2012년 12월 13일 오후 2시 02분 
TooManyTerroristsNotEnoughHoes님이 먼저 게시:
Yup, I have the same problem. Running nVidia 304.64, FC17, Linux 3.6.8.

Hi, try to install 32bit nvidia libraries:
yum install xorg-x11-drv-nvidia-libs.i686
BOBBEH 2012년 12월 13일 오후 5시 52분 
@Brano, thank you, it has gotten me further. Now, the game just dies silently.

/home/user/Steam/SteamApps/steamname/Team Fortress 2/hl2.sh: line 72: 2497 Segmentation fault (core dumped) ${GAME_DEBUGGER} "${GAMEROOT}"/${GAMEEXE} "$@"
mikesart 2012년 12월 18일 오전 10시 47분 
Can you post the CrashID you're getting? Thanks.
vggonz 2012년 12월 18일 오후 2시 34분 
Same problem to me, even with the Steam Client version of Dec 14. My only "strange" video configuration are two monitors (1 Flat screen and 1 TV) attached to my video card sharing desktop. It says I have a screen resolution of 2960 x 1050, but my principal monitor is only 1680x1050.

Sorry for my english.

Información sobre el procesador:
Fabricante: GenuineIntel
Velocidad: 2800 Mhz
Procesadores lógicos 2
Procesadores físicos 2
HyperThreading: No compatible
FCMOV: Compatible
SSE2: Compatible
SSE3: Compatible
SSSE3: Compatible
SSE4a: No compatible
SSE41: Compatible
SSE42: No compatible

Información sobre la red:
Velocidad de la red:

Versión de Windows:
Ubuntu 12.04.1 LTS (32 bits)
Nombre de kernel: Linux
Versión de kernel: 3.2.0-25-generic-pae
Editor de X Server: The X.Org Foundation
Versión de X Server: 11103000

Tarjeta de vídeo:
Controlador: NVIDIA Corporation GeForce 9600 GT/PCIe/SSE2

Versión de controlador: 3.3.0 NVIDIA 310.14
Densidad de color del escritorio: 24 bits por píxel
Frecuencia de actualización del monitor: 0 Hz
Identificador del fabricante: 0x10de
Identificador del dispositivo: 0x622
Número de monitores: 1
Número de tarjetas de vídeo lógicas: 1
Resolución de pantalla principal: 2960 x 1050
Resolución de escritorio: 2960 x 1050
Tamaño de pantalla principal: 29,88" x 10,71" (31,73" diag)
75,9cm x 27,2cm (80,6cm diag)
Bus principal: PCI Express 16x
Memoria VRAM principal: 512 MB
Modos MSAA compatibles: 2x 4x 8x 16x

Tarjeta de sonido:
Dispositivo de sonido: Realtek ALC1200

Memoria:
RAM: 4027 Mb

Varios:
Idioma de la IU: Español
LANG: es_ES.UTF-8
Micrófono: Not set
Espacio total en disco disponible: 76194 MB
Bloque libre más grande en el disco: 29471 MB

Software Instalado:

Recent Failure Reports:
mikesart 2012년 12월 18일 오후 4시 15분 
There should be something like "CrashID=bp-fb6b404e-6cd3-4527-a2c8-cd5892121218". Please post what that is and I can look at the backtrace to see where it's crashing. Unless it's exiting without crashing?
$torM!@Linux! 2012년 12월 19일 오전 11시 38분 
Same issue here, running nVidia v310.19 drivers on arch linux with a 9800GT card. pmap output: http://www.jpirie.com/files/pmap-output console output: http://www.jpirie.com/files/console-output . Any hints and tips much welcomed :)
$torM!@Linux!님이 마지막으로 수정; 2012년 12월 19일 오전 11시 39분
mikesart 2012년 12월 19일 오전 11시 56분 
As my good friend Pierre-Loup from nVidia says, that's a symptom of not having a sane GL install. Can you install the mesa-utils package and send us the glxinfo output? And does glxgears run? Perhaps someone with some Arch experience can help you out hopefully...
20개 중 1-15 표시중
< >
페이지당: 15 30 50