Steam for Linux > Limited Beta > Aiheen tiedot
Gilgamesh 12. marras, 2012 11.30
Issue Report: Team Fortress 2 In-game Text Problem
As seen by this screenshot, many characters are completely missing.
The same occurs during any input to the chat box, and also the notifications of deaths/kills during the game.

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=107997963

As for menu interface, there is no problem, just in-game.

I should also mention that it isn't a permanent problem, as usually after a complete system restart, the issue is gone, though a day later can come back.

Processor Information:
Vendor: GenuineIntel
Speed: 3601 Mhz
4 logical processors
4 physical processors
HyperThreading: Unsupported
FCMOV: Supported
SSE2: Supported
SSE3: Supported
SSSE3: Supported
SSE4a: Unsupported
SSE41: Supported
SSE42: Supported

Network Information:
Network Speed:

Operating System Version:
Ubuntu 12.04.1 LTS (64 bit)
Kernel Name: Linux
Kernel Version: 3.2.0-33-generic
X Server vendor: The X.Org Foundation
X Server release: 11103000

Video Card:
Driver: ATI Technologies Inc. AMD Radeon HD 6900 Series

Driver Version: 4.2.11762 Compatibility Profile Context
Desktop Color Depth: 24 bits per pixel
Monitor Refresh Rate: 60 Hz
VendorID: 0x1002
DeviceID: 0x6719
Number of Monitors: 2
Number of Logical Video Cards: 1
Primary Display Resolution: 1920 x 1080
Desktop Resolution: 2944 x 1080
Primary Display Size: 18.78" x 10.55" (21.54" diag)
47.7cm x 26.8cm (54.7cm diag)
Primary VRAM Not Detected

Sound card:
Audio device: Intel CougarPoint HDMI

Memory:
RAM: 7903 Mb

Miscellaneous:
UI Language: English
Microphone: Not set
Total Hard Disk Space Available: 439135 Mb
Largest Free Hard Disk Block: 88816 Mb

Installed software:
Viimeisin muokkaaja on Gilgamesh; 12. marras, 2012 11.32
Näytetään 1-15 / 47 kommentista
< >
Frank 12. marras, 2012 15.32 
Thanks for the report.
AnAkkk 16. marras, 2012 15.05 
I have exactly the same issue.

Processor Information:
Vendor: GenuineIntel
Speed: 2403 Mhz
2 logical processors
2 physical processors
HyperThreading: Unsupported
FCMOV: Supported
SSE2: Supported
SSE3: Supported
SSSE3: Supported
SSE4a: Unsupported
SSE41: Unsupported
SSE42: Unsupported

Network Information:
Network Speed:

Operating System Version:
Ubuntu 12.10 (64 bit)
Kernel Name: Linux
Kernel Version: 3.5.0-18-generic
X Server vendor: The X.Org Foundation
X Server release: 11300000

Video Card:
Driver: NVIDIA Corporation GeForce 8800 GT/PCIe/SSE2

Driver Version: 3.3.0 NVIDIA 310.19
Desktop Color Depth: 24 bits per pixel
Monitor Refresh Rate: 59 Hz
VendorID: 0x10de
DeviceID: 0x611
Number of Monitors: 1
Number of Logical Video Cards: 1
Primary Display Resolution: 1680 x 1050
Desktop Resolution: 1680 x 1050
Primary Display Size: 18,62" x 11,65" (21,93" diag)
47,3cm x 29,6cm (55,7cm diag)
Primary Bus: PCI Express 16x
Primary VRAM: 512 MB
Supported MSAA Modes: 2x 4x 8x 16x

Sound card:
Audio device:

Memory:
RAM: 2002 Mb

Miscellaneous:
UI Language: English
LANG: fr_FR.UTF-8
Microphone: Not set
Total Hard Disk Space Available: 23702 Mb
Largest Free Hard Disk Block: 616 Mb

Installed software:

x414e54 [Linux] 19. marras, 2012 12.45 
Same problem here:

(Ubuntu is set to japanese but steam is set to english.)

Processor Information:
Vendor: GenuineIntel
Speed: 2933 Mhz
2 logical processors
2 physical processors
HyperThreading: Unsupported
FCMOV: Supported
SSE2: Supported
SSE3: Supported
SSSE3: Supported
SSE4a: Unsupported
SSE41: Unsupported
SSE42: Unsupported

Network Information:
Network Speed:

Operating System Version:
Ubuntu 12.04.1 LTS (64 bit)
Kernel Name: Linux
Kernel Version: 3.2.0-32-generic
X Server vendor: The X.Org Foundation
X Server release: 11103000

Video Card:
Driver: NVIDIA Corporation GeForce GTX 280/PCIe/SSE2

Driver Version: 3.3.0 NVIDIA 310.14
Desktop Color Depth: 24 bits per pixel
Monitor Refresh Rate: 60 Hz
VendorID: 0x10de
DeviceID: 0x5e1
Number of Monitors: 1
Number of Logical Video Cards: 1
Primary Display Resolution: 1920 x 1080
Desktop Resolution: 1920 x 1080
Primary Display Size: 20.04" x 11.26" (22.95" diag)
50.9cm x 28.6cm (58.3cm diag)
Primary Bus: PCI Express 16x
Primary VRAM: 1024 MB
Supported MSAA Modes: 2x 4x 8x 16x

Sound card:
Audio device: Analog Devices AD1988B

Memory:
RAM: 3953 Mb

Miscellaneous:
UI Language: English
LANG: ja_JP.UTF-8
Microphone: Not set
Total Hard Disk Space Available: 136810 Mb
Largest Free Hard Disk Block: 10818 Mb

Installed software:

xXx|<1LL3r_04xXx 19. marras, 2012 16.08 
Same problem: only happens sometimes. My crosshair is also screwed up but it might be a completely different issue. Screenshot at http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=109098530

Processor Information:
Vendor: GenuineIntel
Speed: 2400 Mhz
4 logical processors
4 physical processors
HyperThreading: Unsupported
FCMOV: Supported
SSE2: Supported
SSE3: Supported
SSSE3: Supported
SSE4a: Unsupported
SSE41: Unsupported
SSE42: Unsupported

Network Information:
Network Speed:

Operating System Version:
"Fedora release 17 (Beefy Miracle)" (64 bit)
Kernel Name: Linux
Kernel Version: 3.6.6-1.fc17.x86_64
X Server vendor: Fedora Project
X Server release: 11203000

Video Card:
Driver: NVIDIA Corporation GeForce GTX 560 Ti/PCIe/SSE2

Driver Version: 4.2.0 NVIDIA 304.60
Desktop Color Depth: 24 bits per pixel
Monitor Refresh Rate: 59 Hz
VendorID: 0x10de
DeviceID: 0x1200
Number of Monitors: 2
Number of Logical Video Cards: 1
Primary Display Resolution: 1920 x 1080
Desktop Resolution: 3600 x 1080
Primary Display Size: 20.91" x 11.73" (23.94" diag)
53.1cm x 29.8cm (60.8cm diag)
Primary Bus: PCI Express 16x
Primary VRAM: 1023 MB
Supported MSAA Modes: 2x 4x 8x 16x

Sound card:
Audio device: CA0106

Memory:
RAM: 3953 Mb

Miscellaneous:
UI Language: English
LANG: en_US.UTF-8
Microphone: Not set
Total Hard Disk Space Available: 314210 Mb
Largest Free Hard Disk Block: 41506 Mb
Viimeisin muokkaaja on xXx|<1LL3r_04xXx; 19. marras, 2012 16.08
AnAkkk 20. marras, 2012 1.39 
I have the same crosshair problem from time to time, and ammo or health is dissapearing as well.
I haven't been able to find any solution to the text problem in scoreboard/death notices. Disabling multicore rendering doesn't change anything for me.
AnAkkk 20. marras, 2012 12.52 
According to someone, this would be caused by mat_filtertextures set to 0 instead of 1. I may have it in my autoexec.cfg. I won't be able to check until this weekend though.
mikesart 21. marras, 2012 17.02 
Have people been seeing this with the last update? I have not been able to get this to repro on nVidia with the 310.14 drivers. And are the details the same for everyone? It goes away after a reboot, then comes back a couple days later and continues that way until the next reboot? Thanks.
Bumbero 21. marras, 2012 20.09 
I'm still seeing this exact same issue. Using the experimental AMD drivers. Crosshair also disappeared. I took a look at what my mat_filtertextures was set to as mentioned above, but it is set to 1.

I have yet to try rebooting to see if it goes away, but it does persist between restarts of TF2.

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=109463783

Processor Information:
Vendor: AuthenticAMD
Speed: 3210 Mhz
4 logical processors
4 physical processors
HyperThreading: Unsupported
FCMOV: Supported
SSE2: Supported
SSE3: Supported
SSSE3: Supported
SSE4a: Supported
SSE41: Unsupported
SSE42: Unsupported

Network Information:
Network Speed:

Operating System Version:
Ubuntu 12.04.1 LTS (64 bit)
Kernel Name: Linux
Kernel Version: 3.2.0-33-generic
X Server vendor: The X.Org Foundation
X Server release: 11103000

Video Card:
Driver: ATI Technologies Inc. AMD Radeon HD 6800 Series

Driver Version: 4.2.11978 Compatibility Profile Context
Desktop Color Depth: 24 bits per pixel
Monitor Refresh Rate: 60 Hz
VendorID: 0x1002
DeviceID: 0x6738
Number of Monitors: 1
Number of Logical Video Cards: 1
Primary Display Resolution: 1920 x 1080
Desktop Resolution: 1920 x 1080
Primary Display Size: 18.74" x 10.55" (21.50" diag)
47.6cm x 26.8cm (54.6cm diag)
Primary VRAM Not Detected

Sound card:
Audio device: VIA VT1818S

Memory:
RAM: 12017 Mb

Miscellaneous:
UI Language: English
LANG: en_US.UTF-8
Microphone: Not set
Total Hard Disk Space Available: 74587 Mb
Largest Free Hard Disk Block: 39272 Mb

Installed software:

AnAkkk 22. marras, 2012 3.11 
mikesart lähetti viestin:
Have people been seeing this with the last update? I have not been able to get this to repro on nVidia with the 310.14 drivers. And are the details the same for everyone? It goes away after a reboot, then comes back a couple days later and continues that way until the next reboot? Thanks.

I am getting it all the time, it doesn't go away after a reboot. I still haven't been able to test with mat_filtertextures 1 though.
«Gғм» userid_ivan Ѿ 22. marras, 2012 3.32 
Same here, seems to be a special unicode characters problem. They are not printed

Special unicode character (like the ones on my nickname) are not shown:
- On killing notice (top right)
- On scoreboard / MVP scoreboards
- On chat
- On developer console
In addition the nickname is completely missing. Check screenshot for example http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=109511730

Processor Information:
Vendor: GenuineIntel
Speed: 3399 Mhz
8 logical processors
4 physical processors
HyperThreading: Supported
FCMOV: Supported
SSE2: Supported
SSE3: Supported
SSSE3: Supported
SSE4a: Unsupported
SSE41: Supported
SSE42: Supported

Network Information:
Network Speed:

Operating System Version:
Ubuntu 12.10 (64 bit)
Kernel Name: Linux
Kernel Version: 3.5.0-19-generic
X Server vendor: The X.Org Foundation
X Server release: 11300000

Video Card:
Driver: NVIDIA Corporation GeForce GTX 560 Ti/PCIe/SSE2

Driver Version: 4.3.0 NVIDIA 310.19
Desktop Color Depth: 24 bits per pixel
Monitor Refresh Rate: 60 Hz
VendorID: 0x10de
DeviceID: 0x1200
Number of Monitors: 1
Number of Logical Video Cards: 1
Primary Display Resolution: 1920 x 1080
Desktop Resolution: 1920 x 1080
Primary Display Size: 20,91" x 11,77" (23,98" diag)
53,1cm x 29,9cm (60,9cm diag)
Primary Bus: PCI Express 16x
Primary VRAM: 1023 MB
Supported MSAA Modes: 2x 4x 8x 16x

Sound card:
Audio device:

Memory:
RAM: 7895 Mb

Miscellaneous:
UI Language: English
LANG: it_IT.UTF-8
Microphone: Not set
Total Hard Disk Space Available: 28805 Mb
Largest Free Hard Disk Block: 2401 Mb

Installed software:

AnAkkk 22. marras, 2012 6.13 
I don't think it's only special characters. IIRC it's random, any character might not show up.
NeoTheFox 23. marras, 2012 2.12 
Latest update - still happening randomly to me: Screenshot

If it helps - this bug actually appeared long ago, when I used wine to start TF2 and Garrys Mod. They both had this bug.

Hardware:
Processor Information:
Vendor: AuthenticAMD
Speed: 2800 Mhz
6 logical processors
6 physical processors
HyperThreading: Unsupported
FCMOV: Supported
SSE2: Supported
SSE3: Supported
SSSE3: Supported
SSE4a: Supported
SSE41: Unsupported
SSE42: Unsupported

Network Information:
Network Speed:

Operating System Version:
Ubuntu 12.04.1 LTS (64 bit)
Kernel Name: Linux
Kernel Version: 3.2.0-33-generic
X Server vendor: The X.Org Foundation
X Server release: 11103000

Video Card:
Driver: NVIDIA Corporation GeForce GTX 480/PCIe/SSE2

Driver Version: 4.3.0 NVIDIA 310.14
Desktop Color Depth: 24 bits per pixel
Monitor Refresh Rate: 59 Hz
VendorID: 0x10de
DeviceID: 0x6c0
Number of Monitors: 1
Number of Logical Video Cards: 1
Primary Display Resolution: 1680 x 1050
Desktop Resolution: 1680 x 1050
Primary Display Size: 18,82" x 11,81" (22,20" diag)
47,8cm x 30,0cm (56,4cm diag)
Primary Bus: PCI Express 16x
Primary VRAM: 1535 MB
Supported MSAA Modes: 2x 4x 8x 16x

Sound card:
Audio device: Realtek ALC892

Memory:
RAM: 7984 Mb

Miscellaneous:
UI Language: English
LANG: ru_RU.UTF-8
Microphone: Not set
Total Hard Disk Space Available: 1869731 Mb
Largest Free Hard Disk Block: 1609135 Mb

Installed software:
AnAkkk 23. marras, 2012 4.42 
Well, I don't know why, but I just tried again and I no longer have the issue.
I had an update of some packages in xorg-edgers today - maybe it could be related, or maybe not.
And it looks like my mat_filtertextures has always been set to 1.

EDIT:

The issue came back. Seem random after all..
Viimeisin muokkaaja on AnAkkk; 23. marras, 2012 9.41
Gilgamesh 23. marras, 2012 10.24 
Today I again had the issue, but it didn't seem as bad.
Very few characters were missing, so it looked fine until I noticed the mistake on a friends name in-game.
Frank 29. marras, 2012 15.57 
Is anyone still missing characters in-game?
Näytetään 1-15 / 47 kommentista
< >
Sivua kohden: 15 30 50