alamarjan Nov 21, 2012 @ 1:34pm
Issue Report: Dungeons of Dredmor can't connect to Steam (x86 version on amd64 machine)
In-game achievement and high scores pages show nothing despite Steam running in the background; I suppose the game doesn't send any information to Steam, either. The overlay doesn't work as well (I believe it's normal for now, though, if the client still launches non-opengl version by default). Here's the terminal output:

Game update: AppID 98800 "Dungeons of Dredmor", ProcID 16325, IP 0.0.0.0:0
ERROR: ld.so: object 'gameoverlayrenderer.so' from LD_PRELOAD cannot be preloaded: ignored.
ERROR: ld.so: object 'gameoverlayrenderer.so' from LD_PRELOAD cannot be preloaded: ignored.
ERROR: ld.so: object 'gameoverlayrenderer.so' from LD_PRELOAD cannot be preloaded: ignored.
ERROR: ld.so: object 'gameoverlayrenderer.so' from LD_PRELOAD cannot be preloaded: ignored.
readlink: пропущен операнд
Попробуйте «readlink --help» для получения более подробного описания.
ERROR: ld.so: object 'gameoverlayrenderer.so' from LD_PRELOAD cannot be preloaded: ignored.
Dredmor: Installed in '.'.
Dredmor: Using x86 version.
ERROR: ld.so: object 'gameoverlayrenderer.so' from LD_PRELOAD cannot be preloaded: ignored.
S_API FAIL SteamAPI_Init() failed; Sys_LoadModule failed to load: /home/tr/Steam/ubuntu12_32/steamclient.so
S_API FAIL SteamAPI_Init() failed; unable to locate a running instance of Steam, or a local steamclient.dll.
dungeons of dredmor: version 1.1.3
argv i: ./Dredmor-x86
SDL version 1.2.15
AL_VENDOR: OpenAL Community
AL_RENDERER: OpenAL Soft
AL_VERSION: 1.1 ALSOFT 1.10.622
AL_EXTENSIONS: AL_EXTX_buffer_sub_data AL_EXT_EXPONENT_DISTANCE AL_EXT_FLOAT32 AL_EXT_IMA4 AL_EXT_LINEAR_DISTANCE AL_EXT_MCFORMATS AL_EXT_OFFSET AL_EXTX_sample_buffer_object AL_EXTX_source_distance_model AL_LOKI_quadriphonic
Could not load resource '' with filename ''
Could not load resource '' with filename ''
Could not load resource '' with filename ''
Game removed: AppID 98800 "Dungeons of Dredmor", ProcID 16325

As you can see, steamclient.so couldn't be loaded for some reason.

Hardware info:
Processor Information:
Vendor: AuthenticAMD
Speed: 1600 Mhz
4 logical processors
4 physical processors
HyperThreading: Unsupported
FCMOV: Supported
SSE2: Supported
SSE3: Supported
SSSE3: Supported
SSE4a: Supported
SSE41: Unsupported
SSE42: Unsupported

Network Information:
Network Speed:

Operating System Version:
Ubuntu 12.10 (64 bit)
Kernel Name: Linux
Kernel Version: 3.5.0-18-generic
X Server vendor: The X.Org Foundation
X Server release: 11300000

Video Card:
Driver: ATI Technologies Inc. AMD Radeon HD 6620G

Driver Version: 4.2.11903 Compatibility Profile Context
Desktop Color Depth: 24 bits per pixel
Monitor Refresh Rate: 60 Hz
VendorID: 0x1002
DeviceID: 0x6760
Number of Monitors: 1
Number of Logical Video Cards: 2
Primary Display Resolution: 1600 x 900
Desktop Resolution: 1600 x 900
Primary Display Size: 15,04" x 8,43" (17,20" diag)
38,2cm x 21,4cm (43,7cm diag)
Primary VRAM Not Detected

Sound card:
Audio device: ATI R6xx HDMI

Memory:
RAM: 3430 Mb

Miscellaneous:
UI Language: English
LANG: ru_RU.UTF-8
Microphone: Not set
Total Hard Disk Space Available: 26688 Mb
Largest Free Hard Disk Block: 9642 Mb

Installed software:
Last edited by alamarjan; Nov 21, 2012 @ 1:36pm
Date Posted: Nov 21, 2012 @ 1:34pm
Posts: 0