Steam for Linux > Discusiones generales > Detalles del tema
Swiftpaw 18 de Nov, 2012 a las 7:21
Steam Community Forums very slow
When I move my mouse around the Linux Community Forums using the Steam client it freezes for 5-10 seconds after highlighting a different forum posting. Anyone else having this issue? Is it known?

Running Ubuntu 12.04 64-bit with 32-compat stuff installed. Catalyst 12.4.
Última edición por Swiftpaw; 18 de Nov, 2012 a las 9:24
Mostrando 1-15 de 19 comentarios
< >
mikeym 18 de Nov, 2012 a las 7:30 
Yes, but I'm getting slow load and timeouts using Firefox as well.
blackout24 18 de Nov, 2012 a las 7:40 
@OP Do you mean using the client or your regular Browser?
Swiftpaw 18 de Nov, 2012 a las 9:19 
Publicado originalmente por t.jp:
@OP Do you mean using the client or your regular Browser?
In the Steam client. I changed "with" to "using" to make it more clear.

It acts like my mouse is frozen hovering over a forum thread and the entire client will not respond until after around 5 seconds later. Not showing any errors in the console during this time though.
[Linux] Schrödinger's cat 18 de Nov, 2012 a las 9:42 
I have same the same thing, and what is more interesting - in wine there is no such freezes
xPlozion|xG 18 de Nov, 2012 a las 9:55 
I've got the same issue with the client in Arch x86_64 with nvidia 310.19 drivers. Doesn't happen in Chromium or Epiphany though
Rain Ninja 18 de Nov, 2012 a las 15:14 
Yeah the "tooltip" or preview function in the forums has caused lag ever since the client became available for me.

I think the Valve guys are aware of it though.
The Pirate Eats Children 18 de Nov, 2012 a las 17:12 
Same issue here.

Publicado originalmente por mikeym:
Yes, but I'm getting slow load and timeouts using Firefox as well.
I'm relieved that I'm not the only person experiencing this. I was thinking that my ISP was blocking it for some reason, despite having no such reason to do so... My paranoia gets the better of me sometimes.

Anyway, I use Chrome and I'm also getting slow loads and various timeouts, but even so, it's still a far better method than using the client, ATM.
Sith 18 de Nov, 2012 a las 22:27 
Same here
DushαSmile 19 de Nov, 2012 a las 0:01 
Same problem
x414e54 [Linux] 19 de Nov, 2012 a las 12:27 
Also the same problem here. Ubuntu 12.04 64bit, 32bit compatability also but with nVidia 310. It definitely seems to happen anywhere there is a long tooltip. It does not seem to happen with short tooltips. Maybe it is blocking whilst the tooltip is displaying and the length is related to the time the tooltip displays after mouseout.
karmik 23 de Nov, 2012 a las 2:12 
Same problem on Ubuntu 12.10, 64bit, Gnome shell.
play3man 23 de Nov, 2012 a las 2:24 
Same problem, Ubuntu 12.10, 32bit, Unity
ktrl-z 4 de Dic, 2012 a las 14:48 
I use the forums only from the browser, because from Steam is unusable...
I have Ubuntu 12. 10 64bit, and same in ElementaryOS Jupiter 64bit too.
DaVince 4 de Dic, 2012 a las 15:10 
Don't worry, Valve is aware of the issue:
Publicado originalmente por Frank (Valve):
This is something several people have been reporting (e.g. link and link). It doesn't seem to be limited to a specific browser and/or distribution.It's known to us and we'll investigate it.
Elros 13 de Feb, 2013 a las 14:29 
It has something to do with window refresh, when you perform an action it takes a million years, but if you click and move the window, you can see that the change it was made.

Really strange, on my workstation I have this problem but not in my laptop with the very same linux version.

Hope it helps
Mostrando 1-15 de 19 comentarios
< >
Por página: 15 30 50
Publicado el: 18 de Nov, 2012 a las 7:21
Mensajes: 19