Steam for Linux > 一般討論 > 主題細節
DarkStarSword 2012 年 11 月 15 日 @ 下午 10 時 42 分
Steam hangs randomly while installing Uplink
I just installed Steam on another box (Debian 64bit, Nouveau, using Kano's script), and while trying to install Uplink I'm seeing Steam hang every now and again with this message repeated over and over every ten seconds in the terminal:

Thread "CDepotReconstruct Decrypt Pool:" (ID -556266688) failed to shut down

After some time has passed (17 of the above messages have printed by this point) I also see this message (the previous message continues to print out every ten seconds after this):

pipes.cpp (561) : Assertion Failed: Stalled cross-thread pipe
pipes.cpp (561) : Fatal assert failed: /home/buildbot/buildslave_steam/steam_rel_client_ubuntu12_linux/build/src/clientdll/../common/pipes.cpp, line 561. Application exiting.

Assert( Fatal assert ):/home/buildbot/buildslave_steam/steam_rel_client_ubuntu12_linux/build/src/clientdll/../common/pipes.cpp:561


I haven't seen this on the other box I've been running Steam (Debian 32bit userspace/64bit kernel, binary nVidia drivers, Ubuntu libc installed in package manager) on - given the machines are running pretty different setups I can't be sure if this is specific to the new box, or a more general problem related to the latest Steam update that got pushed out.

The only other comment I have is that the Uplink download was going really slowly and seemed to stop making progress around 7MB, then (after restarting the client a number of times before it started making progress again) stopped again at around 17MB. I've just restarted the client again and it completed.
顯示 1-2,共 2 則回應
< >
_Cynic_ 2012 年 11 月 16 日 @ 上午 4 時 57 分 
I'm on Ubuntu 12.04 64bits, and Uplink installed without issues.

"The only other comment I have is that the Uplink download was going really slowly and seemed to stop making progress around 7MB, then (after restarting the client a number of times before it started making progress again) stopped again at around 17MB."

Something similar happened to me while installing Serious Sam. The installation ended with some corrupted files, I deleted them manually and they were redownloaded
mpolitzer 2012 年 12 月 6 日 @ 下午 10 時 37 分 
Got the same problem when my internet disconnected on a Gentoo (x64) machine.
Internet reconnection didn't "unfroze" it, had to restart steam.

started app using: `primusrun steam'. (GeForce GT630M with nvidia-drivers 310.19)

Assertion Failed: m_bInitialized
Assert( Assertion Failed: m_bInitialized ):/home/buildbot/buildslave_steam/steam_rel_client_ubuntu12_linux/build/src/crashhandler/breakpad_linux.cpp:323

After this, the error followed the same pattern mentioned above.
最後修改者:mpolitzer; 2012 年 12 月 6 日 @ 下午 10 時 38 分
顯示 1-2,共 2 則回應
< >
每頁: 15 30 50
張貼日期: 2012 年 11 月 15 日 @ 下午 10 時 42 分
回覆: 2