Fighter19 13 nov, 2012 @ 5:12am
[BUG] ATI/AMD 1,02KB VRAM Big Picture Mode
This bug occures, if you go to your Video Settings, it says:
Available RAM:1,02KB.
Excepted output:1,02GB
Thus, the output will be downscaled.
This Problem doesn't occur on my NVIDIA card. I'd like to know, if this also happens to someone else with an ATI/AMD card ;)
Visar 1-15 av 15 kommentarer
< >
Benjamin 13 nov, 2012 @ 5:29am 
Hi, I can confirm this. It happens to me as well with my HD5770. It was the same with both the Catalyst 12.09 and the new 12.11 beta.
MainframeMouse 13 nov, 2012 @ 5:37am 
Same here for the AMD HD6450M on my Laptop, thought it might have been an issue with dynamically allocated memory.
Letalis Sonus 13 nov, 2012 @ 9:17am 
With the free driver it works (HD 4870) but it still recognizes only ~268MB instead of the full 512MiB - eventually the driver itself just reports the amount of memory accessible at once, some other programs report 256MiB as well, while the driver properly detects 512MiB according to the Kernel log.
richi902 13 nov, 2012 @ 10:32am 
same here with hd 7750 and fglrx updates from repo ubuntu 12.10-64bit
VoroN 13 nov, 2012 @ 11:05am 
Same, HD 6850 linux mint 14 rc 64 bit, but it works well in 1080p mode.
Senast ändrad av VoroN; 13 nov, 2012 @ 11:06am
iNinja 8 dec, 2012 @ 6:09am 
Same, HD5770, 12.10 drivers, linux mint 13 64-bit, same as above, looks pretty good at 1080p no mouse lag or delay when switching between items on a list, but lags when switching from say games list to a particular game.
Nilahem 8 dec, 2012 @ 6:20am 
I get the same warning too. I have a ATI Mobility Radeon HD 5000 Series with beta catalyst drivers 12.11 from amd. Although this error the Big Picture mode works fine..
The Slippery One 8 dec, 2012 @ 4:03pm 
Ursprungligen skrivet av Benjamin:
Hi, I can confirm this. It happens to me as well with my HD5770. It was the same with both the Catalyst 12.09 and the new 12.11 beta.

Same here, same 5770 setup. Should mention: it crashed when it tried to restart, but when I manually restarted it, it goes in 1080p just fine. Performance is not stellar, but not terrible either.
Senast ändrad av The Slippery One; 8 dec, 2012 @ 4:05pm
Kenny 4 jan, 2013 @ 10:28am 
I don't actually know how to check my Catalyst version but I have this issue on a 6870, It says it's just 256mb of video ram when it's 1gb
[Linux] SweMonkey 4 jan, 2013 @ 3:43pm 
Well ****, according to steam i dont have any vram (vram not found)
Senast ändrad av [Linux] SweMonkey; 4 jan, 2013 @ 3:43pm
Kenny 5 jan, 2013 @ 5:24pm 
Ursprungligen skrivet av Linux SweMonkey:
Well ****, according to steam i dont have any vram (vram not found)
Yeah, I think that is part of a normal bug for all AMDs, someone with Nvidia should check it
Fighter19 8 jan, 2013 @ 1:02pm 
I already wrote, that this bug does not occur on my Nvidia (540M) and on my Intel HD Graphics.
Kenny 8 jan, 2013 @ 11:48pm 
Ursprungligen skrivet av Fighter19:
I already wrote, that this bug does not occur on my Nvidia (540M) and on my Intel HD Graphics.
Sorry, I didn't read that, but so yeah... Steam should fix this ASAP
[onion] chesse 6 maj, 2013 @ 9:25pm 
+1, updated to catalyst 13.4 and problem persists
Jockie 11 maj, 2013 @ 5:05pm 
Confirmed on Ubuntu 13.04 x64 with the latest ATI driver (for HD5770).
Big Picture remains detecting only 256MB of VRAM of the 1024MB.
Senast ändrad av Jockie; 11 maj, 2013 @ 5:06pm
Visar 1-15 av 15 kommentarer
< >
Per sida: 15 30 50
Datum skrivet: 13 nov, 2012 @ 5:12am
Inlägg: 15