Steam for Linux > 一般的な話題 > トピックの詳細
Fighter19 2012年11月13日 5時12分
[BUG] ATI/AMD 1,02KB VRAM Big Picture Mode
This bug occures, if you go to your Video Settings, it says:
Available RAM:1,02KB.
Excepted output:1,02GB
Thus, the output will be downscaled.
This Problem doesn't occur on my NVIDIA card. I'd like to know, if this also happens to someone else with an ATI/AMD card ;)
1-15 / 15 のコメントを表示
< >
Benjamin 2012年11月13日 5時29分 
Hi, I can confirm this. It happens to me as well with my HD5770. It was the same with both the Catalyst 12.09 and the new 12.11 beta.
MainframeMouse 2012年11月13日 5時37分 
Same here for the AMD HD6450M on my Laptop, thought it might have been an issue with dynamically allocated memory.
Letalis Sonus 2012年11月13日 9時17分 
With the free driver it works (HD 4870) but it still recognizes only ~268MB instead of the full 512MiB - eventually the driver itself just reports the amount of memory accessible at once, some other programs report 256MiB as well, while the driver properly detects 512MiB according to the Kernel log.
richi902 2012年11月13日 10時32分 
same here with hd 7750 and fglrx updates from repo ubuntu 12.10-64bit
VoroN 2012年11月13日 11時05分 
Same, HD 6850 linux mint 14 rc 64 bit, but it works well in 1080p mode.
iNinja 2012年12月8日 6時09分 
Same, HD5770, 12.10 drivers, linux mint 13 64-bit, same as above, looks pretty good at 1080p no mouse lag or delay when switching between items on a list, but lags when switching from say games list to a particular game.
Nilahem 2012年12月8日 6時20分 
I get the same warning too. I have a ATI Mobility Radeon HD 5000 Series with beta catalyst drivers 12.11 from amd. Although this error the Big Picture mode works fine..
The Slippery One 2012年12月8日 16時03分 
Benjamin の投稿を引用:
Hi, I can confirm this. It happens to me as well with my HD5770. It was the same with both the Catalyst 12.09 and the new 12.11 beta.

Same here, same 5770 setup. Should mention: it crashed when it tried to restart, but when I manually restarted it, it goes in 1080p just fine. Performance is not stellar, but not terrible either.
Kenny 2013年1月4日 10時28分 
I don't actually know how to check my Catalyst version but I have this issue on a 6870, It says it's just 256mb of video ram when it's 1gb
[Linux] SweMonkey 2013年1月4日 15時43分 
Well ****, according to steam i dont have any vram (vram not found)
Kenny 2013年1月5日 17時24分 
Linux SweMonkey の投稿を引用:
Well ****, according to steam i dont have any vram (vram not found)
Yeah, I think that is part of a normal bug for all AMDs, someone with Nvidia should check it
Fighter19 2013年1月8日 13時02分 
I already wrote, that this bug does not occur on my Nvidia (540M) and on my Intel HD Graphics.
Kenny 2013年1月8日 23時48分 
Fighter19 の投稿を引用:
I already wrote, that this bug does not occur on my Nvidia (540M) and on my Intel HD Graphics.
Sorry, I didn't read that, but so yeah... Steam should fix this ASAP
[onion] chesse 2013年5月6日 21時25分 
+1, updated to catalyst 13.4 and problem persists
Jockie 2013年5月11日 17時05分 
Confirmed on Ubuntu 13.04 x64 with the latest ATI driver (for HD5770).
Big Picture remains detecting only 256MB of VRAM of the 1024MB.
1-15 / 15 のコメントを表示
< >
ページ毎: 15 30 50
投稿日: 2012年11月13日 5時12分
投稿数: 15