Steam for Linux > Discussioni generali > Dettagli della discussione
Fighter19 13 nov 2012, ore 5:12
[BUG] ATI/AMD 1,02KB VRAM Big Picture Mode
This bug occures, if you go to your Video Settings, it says:
Available RAM:1,02KB.
Excepted output:1,02GB
Thus, the output will be downscaled.
This Problem doesn't occur on my NVIDIA card. I'd like to know, if this also happens to someone else with an ATI/AMD card ;)
Visualizzazione di 1-15 commenti su 15
< >
Benjamin 13 nov 2012, ore 5:29 
Hi, I can confirm this. It happens to me as well with my HD5770. It was the same with both the Catalyst 12.09 and the new 12.11 beta.
MainframeMouse 13 nov 2012, ore 5:37 
Same here for the AMD HD6450M on my Laptop, thought it might have been an issue with dynamically allocated memory.
Letalis Sonus 13 nov 2012, ore 9:17 
With the free driver it works (HD 4870) but it still recognizes only ~268MB instead of the full 512MiB - eventually the driver itself just reports the amount of memory accessible at once, some other programs report 256MiB as well, while the driver properly detects 512MiB according to the Kernel log.
richi902 13 nov 2012, ore 10:32 
same here with hd 7750 and fglrx updates from repo ubuntu 12.10-64bit
VoroN 13 nov 2012, ore 11:05 
Same, HD 6850 linux mint 14 rc 64 bit, but it works well in 1080p mode.
Ultima modifica da VoroN; 13 nov 2012, ore 11:06
iNinja 8 dic 2012, ore 6:09 
Same, HD5770, 12.10 drivers, linux mint 13 64-bit, same as above, looks pretty good at 1080p no mouse lag or delay when switching between items on a list, but lags when switching from say games list to a particular game.
Nilahem 8 dic 2012, ore 6:20 
I get the same warning too. I have a ATI Mobility Radeon HD 5000 Series with beta catalyst drivers 12.11 from amd. Although this error the Big Picture mode works fine..
The Slippery One 8 dic 2012, ore 16:03 
Messaggio originale di Benjamin:
Hi, I can confirm this. It happens to me as well with my HD5770. It was the same with both the Catalyst 12.09 and the new 12.11 beta.

Same here, same 5770 setup. Should mention: it crashed when it tried to restart, but when I manually restarted it, it goes in 1080p just fine. Performance is not stellar, but not terrible either.
Ultima modifica da The Slippery One; 8 dic 2012, ore 16:05
Kenny 4 gen 2013, ore 10:28 
I don't actually know how to check my Catalyst version but I have this issue on a 6870, It says it's just 256mb of video ram when it's 1gb
[Linux] SweMonkey 4 gen 2013, ore 15:43 
Well ****, according to steam i dont have any vram (vram not found)
Ultima modifica da [Linux] SweMonkey; 4 gen 2013, ore 15:43
Kenny 5 gen 2013, ore 17:24 
Messaggio originale di Linux SweMonkey:
Well ****, according to steam i dont have any vram (vram not found)
Yeah, I think that is part of a normal bug for all AMDs, someone with Nvidia should check it
Fighter19 8 gen 2013, ore 13:02 
I already wrote, that this bug does not occur on my Nvidia (540M) and on my Intel HD Graphics.
Kenny 8 gen 2013, ore 23:48 
Messaggio originale di Fighter19:
I already wrote, that this bug does not occur on my Nvidia (540M) and on my Intel HD Graphics.
Sorry, I didn't read that, but so yeah... Steam should fix this ASAP
[onion] chesse 6 mag 2013, ore 21:25 
+1, updated to catalyst 13.4 and problem persists
Jockie 11 mag 2013, ore 17:05 
Confirmed on Ubuntu 13.04 x64 with the latest ATI driver (for HD5770).
Big Picture remains detecting only 256MB of VRAM of the 1024MB.
Ultima modifica da Jockie; 11 mag 2013, ore 17:06
Visualizzazione di 1-15 commenti su 15
< >
Per pagina: 15 30 50
Data di pubblicazione: 13 nov 2012, ore 5:12
Messaggi: 15