The19thFighter 13. nov 2012 kl. 5:12am
[BUG] ATI/AMD 1,02KB VRAM Big Picture Mode
This bug occures, if you go to your Video Settings, it says:
Available RAM:1,02KB.
Excepted output:1,02GB
Thus, the output will be downscaled.
This Problem doesn't occur on my NVIDIA card. I'd like to know, if this also happens to someone else with an ATI/AMD card ;)
Viser 1-15 af 15 kommentarer
< >
Benjamin 13. nov 2012 kl. 5:29am 
Hi, I can confirm this. It happens to me as well with my HD5770. It was the same with both the Catalyst 12.09 and the new 12.11 beta.
MainframeMouse 13. nov 2012 kl. 5:37am 
Same here for the AMD HD6450M on my Laptop, thought it might have been an issue with dynamically allocated memory.
Letalis Sonus 13. nov 2012 kl. 9:17am 
With the free driver it works (HD 4870) but it still recognizes only ~268MB instead of the full 512MiB - eventually the driver itself just reports the amount of memory accessible at once, some other programs report 256MiB as well, while the driver properly detects 512MiB according to the Kernel log.
richi902 13. nov 2012 kl. 10:32am 
same here with hd 7750 and fglrx updates from repo ubuntu 12.10-64bit
VoroN 13. nov 2012 kl. 11:05am 
Same, HD 6850 linux mint 14 rc 64 bit, but it works well in 1080p mode.
Sidst redigeret af VoroN; 13. nov 2012 kl. 11:06am
iNinja 8. dec 2012 kl. 6:09am 
Same, HD5770, 12.10 drivers, linux mint 13 64-bit, same as above, looks pretty good at 1080p no mouse lag or delay when switching between items on a list, but lags when switching from say games list to a particular game.
Nilahem 8. dec 2012 kl. 6:20am 
I get the same warning too. I have a ATI Mobility Radeon HD 5000 Series with beta catalyst drivers 12.11 from amd. Although this error the Big Picture mode works fine..
The Slippery One 8. dec 2012 kl. 4:03pm 
Oprindeligt skrevet af Benjamin:
Hi, I can confirm this. It happens to me as well with my HD5770. It was the same with both the Catalyst 12.09 and the new 12.11 beta.

Same here, same 5770 setup. Should mention: it crashed when it tried to restart, but when I manually restarted it, it goes in 1080p just fine. Performance is not stellar, but not terrible either.
Sidst redigeret af The Slippery One; 8. dec 2012 kl. 4:05pm
Kenny 4. jan 2013 kl. 10:28am 
I don't actually know how to check my Catalyst version but I have this issue on a 6870, It says it's just 256mb of video ram when it's 1gb
[Linux] SweMonkey 4. jan 2013 kl. 3:43pm 
Well ****, according to steam i dont have any vram (vram not found)
Sidst redigeret af [Linux] SweMonkey; 4. jan 2013 kl. 3:43pm
Kenny 5. jan 2013 kl. 5:24pm 
Oprindeligt skrevet af Linux SweMonkey:
Well ****, according to steam i dont have any vram (vram not found)
Yeah, I think that is part of a normal bug for all AMDs, someone with Nvidia should check it
The19thFighter 8. jan 2013 kl. 1:02pm 
I already wrote, that this bug does not occur on my Nvidia (540M) and on my Intel HD Graphics.
Kenny 8. jan 2013 kl. 11:48pm 
Oprindeligt skrevet af Fighter19:
I already wrote, that this bug does not occur on my Nvidia (540M) and on my Intel HD Graphics.
Sorry, I didn't read that, but so yeah... Steam should fix this ASAP
[onion] chesse 6. maj 2013 kl. 9:25pm 
+1, updated to catalyst 13.4 and problem persists
Jockie 11. maj 2013 kl. 5:05pm 
Confirmed on Ubuntu 13.04 x64 with the latest ATI driver (for HD5770).
Big Picture remains detecting only 256MB of VRAM of the 1024MB.
Sidst redigeret af Jockie; 11. maj 2013 kl. 5:06pm
Viser 1-15 af 15 kommentarer
< >
Per side: 15 30 50
Dato postet: 13. nov 2012 kl. 5:12am
Indlæg: 15