kgst Sep 19, 2013 @ 7:55pm
Steam closes immediately after beginning to start.
I installed steam a few hours ago and it worked fine. I rebooted my computer later on, and now when I try to open it, it immediately closes, here is the error:

administrator@ubuntu:~$ steam
Running Steam on ubuntu 12.04 64-bit
STEAM_RUNTIME is enabled automatically
Installing breakpad exception handler for appid(steam)/version(1378500910_client)
Installing breakpad exception handler for appid(steam)/version(1378500910_client)
Installing breakpad exception handler for appid(steam)/version(1378500910_client)
unlinked 0 orphaned pipes
removing stale semaphore last operated on by process 6437 with name 0eBlobRegistryMutex_A5A06DDD7EC0735628C5B77B47084EA9
removing stale semaphore last operated on by process 6437 with name 0eBlobRegistrySignal_A5A06DDD7EC0735628C5B77B47084EA9
removing stale semaphore last operated on by process 6437 with name 0emSteamEngineInstance
removing stale semaphore last operated on by process 6437 with name 0eSteamEngineLock
Installing breakpad exception handler for appid(steam)/version(1378500910_client)
[0919/225520:WARNING:proxy_service.cc(958)] PAC support disabled because there is no system implementation
Steam: An X Error occurred
X Error of failed request: BadRequest (invalid request code or no such operation)
Major opcode of failed request: 153 (GLX)
Minor opcode of failed request: 19 (X_GLXQueryServerString)
Serial number of failed request: 34
xerror_handler: X failed, continuing
Steam: An X Error occurred
X Error of failed request: BadRequest (invalid request code or no such operation)
Major opcode of failed request: 153 (GLX)
Minor opcode of failed request: 19 (X_GLXQueryServerString)
Serial number of failed request: 62
xerror_handler: X failed, continuing
Steam: An X Error occurred
X Error of failed request: BadRequest (invalid request code or no such operation)
Major opcode of failed request: 153 (GLX)
Minor opcode of failed request: 14 (X_GLXGetVisualConfigs)
Serial number of failed request: 90
xerror_handler: X failed, continuing


I am new to Linux so I would really appreciate any help!
Showing 1-6 of 6 comments
< >
[LINUX]FinCoder Sep 19, 2013 @ 8:04pm 
I quess you are missing opengl drivers of your card.
kgst Sep 19, 2013 @ 8:08pm 
Thanks for your reply. That is possible since I just recently started using Linux, but I don't understand why that would be since it worked the first time, could my drivers have removed themselves since then?

Unfortunately I have no idea how to interpret the error I got, but I will start looking and see if I can find out if my drivers are up to date and whatnot.
Junior s2 Camila Sep 19, 2013 @ 8:28pm 
Open the Dash and search for "Drivers". If your system is in English the search should show "Additional Drivers". Click it and see if you have any driver installed apart from Nouveau.
Bo0sT Sep 19, 2013 @ 9:05pm 
Def a graphics driver Issue, It may not have worked after a reboot due to a change to the drivers.
Bo0sT Sep 19, 2013 @ 9:36pm 
System specs would also help.
Cheogh Sep 19, 2013 @ 11:54pm 
If you update video drivers or the linux kernel and haven't rebooted it can cause some programs to not run. (Doesn't seem like your issue, but I thought I would post anyways.)
Showing 1-6 of 6 comments
< >
Per page: 15 30 50
Date Posted: Sep 19, 2013 @ 7:55pm
Posts: 6