Steam for Linux

Steam for Linux

Big Picture Mode Segfaults
I get the following error when I try to open Big Picture Mode:

AL lib: pulseaudio.c:331: PulseAudio returned minreq > tlength/2; expect break up AL lib: pulseaudio.c:331: PulseAudio returned minreq > tlength/2; expect break up /home/username/.local/share/Steam/steam.sh: line 561: 29282 Segmentation fault (core dumped) $STEAM_DEBUGGER "$STEAMROOT/$PLATFORM/$STEAMEXE" "$@"

My specs:

Processor Information: Vendor: AuthenticAMD Speed: 1500 Mhz 4 logical processors 4 physical processors HyperThreading: Unsupported FCMOV: Supported SSE2: Supported SSE3: Supported SSSE3: Supported SSE4a: Supported SSE41: Unsupported SSE42: Unsupported Network Information: Network Speed: Operating System Version: Ubuntu 12.04.2 LTS (64 bit) Kernel Name: Linux Kernel Version: 3.2.0-37-generic X Server Vendor: The X.Org Foundation X Server Release: 11103000 X Window Manager: Xfwm4 Steam Runtime Version: <Runtime enabled> Video Card: Driver: ATI Technologies Inc. AMD Radeon HD 6620G Driver Version: 4.2.12002 Compatibility Profile Context 9.01 Desktop Color Depth: 24 bits per pixel Monitor Refresh Rate: 60 Hz VendorID: 0x1002 DeviceID: 0x9641 Number of Monitors: 1 Number of Logical Video Cards: 1 Primary Display Resolution: 1366 x 768 Desktop Resolution: 1366 x 768 Primary Display Size: 13.54" x 7.64" (15.51" diag) 34.4cm x 19.4cm (39.4cm diag) Primary VRAM Not Detected Sound card: Audio device: ATI R6xx HDMI Memory: RAM: 5446 Mb
< >
Showing 1-5 of 5 comments
[TUX]pab.lo Feb 17, 2013 @ 7:44pm 
Hi, Im also using an AMD card and get the same segmentation faults with big picture mode. Had an issue opened in Github and got a reply from valve that the problem is with the video card drivers (specially 13.1 and 13.2 versions), so we will have to wait until we get an update.
The Linux Gamer Feb 17, 2013 @ 8:23pm 
I actually had the last beta drivers installed from Ubuntu's repo (fglrx-9-experiamental) and I had the same issue.
Atheisto Feb 17, 2013 @ 8:31pm 
Steam segfaults in the same place when using nouveau drivers.
fac3l3ss Feb 18, 2013 @ 2:10am 
Please people pay attention: There is a duplication of threads about this issue.
It was already reported here: http://steamcommunity.com/app/221410/discussions/
Nonetheless, I also have the same problem which is related to the graphic drivers I think.
Last edited by fac3l3ss; Feb 18, 2013 @ 2:12am
Salamanderrake Dec 5, 2013 @ 9:51am 
Originally posted by fac3l3ss:
Please people pay attention: There is a duplication of threads about this issue.
It was already reported here: http://steamcommunity.com/app/221410/discussions/
Nonetheless, I also have the same problem which is related to the graphic drivers I think.

Please link to the actual post not the discussion forums its self, this does not help.
< >
Showing 1-5 of 5 comments
Per page: 15 30 50

Date Posted: Feb 17, 2013 @ 5:04pm
Posts: 5