Steam for Linux > Discussioni generali > Dettagli della discussione
psylockeer 15 feb 2013, ore 3:40
no sound in SPAZ
Most of the games I've installed under linux are running fine (half-life, team fortress 2, bastion, and yet it moves and more). Anyway with SPAZ i can play very fast but can hear no sound.
I''m running an ubuntu-based distribution, using hdmi with a tv.
Sound should come from the tv
Any idea what the problem is?

System: elementary os luna (beta 1)
CPU: intel i5 750 @ 2.67GHz × 4
Graphic Card: NVIDIA Corporation GF114 [GeForce GTX 560] (rev a1) with lates drivers
Visualizzazione di 1-4 commenti su 4
< >
mike.dusseault 19 feb 2013, ore 17:25 
Sound suddenly died on me, even after working perfectly fine before. It was related to a missing libopenal.so file. For me, anyways, this fixed it:
sudo -i ln -s /usr/lib/i386-linux-gnu/libopenal.so.1 /usr/lib/i386-linux-gnu/libopenal.so
witham.ian 19 feb 2013, ore 18:17 
I have the same problem. It seems a fix is coming with the next update, so I'll be holding off playing SPAZ until then: https://github.com/ValveSoftware/steam-for-linux/issues/1438
Power monger 29 giu 2013, ore 10:58 
I have no sound either :(
xubuntu 13.04
kote-barbos 29 giu 2013, ore 13:16 
No sound after game installation. My solution (xubuntu 13.04):
1) install libopenal1:i386
2) sudo ln -s /usr/lib/i386-linux-gnu/libopenal.so.1.14.0 ~SPAZ/libopenal.so
Visualizzazione di 1-4 commenti su 4
< >
Per pagina: 15 30 50
Data di pubblicazione: 15 feb 2013, ore 3:40
Messaggi: 4