Steam for Linux > Discuții generale > Detaliile subiectului
Rusky 14 feb., 2013 @ 12:48am
primus config file location?
I'm trying to do a "primusrun steam" but am getting an error regarding driver paths it looks like.

primus: fatal: failed to load any of the libraries: /usr/lib/nvidia-current/libGL.so.1:/usr/lib32/nvidia-current/libGL.so.1
/usr/lib/nvidia-current/libGL.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory
/usr/lib32/nvidia-current/libGL.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory


That directory doesn't exist anymore because I'm running the 310 experimental drivers. I tried looking for a primus config file in order to change the path but could not find one. Can someone point me in the right direction?
Editat ultima dată de Rusky; 20 feb., 2013 @ 7:35pm
Afişate 1-4 din 4 de comentarii
< >
Rusky 14 feb., 2013 @ 12:59am 
This is really strange because I can run steam using optirun just fine but primusrun is giving me this particular error.
Wallsfantasy 16 feb., 2013 @ 12:07am 
I believe you're looking for /usr/bin/primusrun. I faced the same problem so let me explain in details for others who stumble upon this page in google.

1. If you're using Ubuntu 64-bit also install primus-lib:i386 to allow optimus runs 32-bit applications (steam, apparently)
sudo apt-get install primus-lib:i386

2. Edit /usr/bin/primusrun with a text editor.
sudo gedit /usr/bin/primusrun
At line 16, change nvidia library path from nvidia-current to nvidia-experimental-310. So it looks like..
export PRIMUS_libGLa=${PRIMUS_libGLa:-'/usr/lib/nvidia-experimental-310/libGL.so.1:/usr/lib32/nvidia-experimental-310/libGL.so.1'}
At line 27, change path in the case statement so it becomes..
/usr/lib*/nvidia-experimental-310*|'') # nvidia is used by default

3. Run optimus again.
Rusky 20 feb., 2013 @ 7:35pm 
Thank you for the reply! I'll try it out and will report back.
Editat ultima dată de Rusky; 20 feb., 2013 @ 7:35pm
Rusky 20 feb., 2013 @ 9:03pm 
The 64-bit packages were already installed, I just got hung up on the location of the config file. Makes sense now that I didnt find it, I was doing a find / -name primus not primusrun. Directory paths changed and everything runs like a charm!
Afişate 1-4 din 4 de comentarii
< >
Per pagină: 15 30 50
Data publicării: 14 feb., 2013 @ 12:48am
Mesaje: 4