Oksymoron Jan 27, 2013 @ 10:54am
Steam not lauching
Hi, I've just installed Steam for linux on Ubuntu 12.04 LTS but when I'm trying to launch it, nothing happen. Steam icon on Unity bar is blinking but Steam itself is not running. I'm using, as I said before, Ubuntu 12.04 LTS 32-bit fully updated, I'm using Nvidia GeForce 6200 as my GPU so my drivers are experimental 304 (ex-310 are not the proper one for my gpu). Any solution?
Last edited by Oksymoron; Jan 27, 2013 @ 10:54am
Showing 1-9 of 9 comments
< >
u havin a fokin giggle m8? Jan 27, 2013 @ 11:04am 
open terminal and execute "steam", let us see the output
Oksymoron Jan 27, 2013 @ 11:11am 
That is all what came out:


/home/pc2/.local/share/Steam/steam.sh: line 337: 1767 Błędna instrukcja (core dumped) $STEAM_DEBUGGER "$STEAMROOT/$PLATFORM/$STEAMEXE" "$@"
Installing bootstrap /home/pc2/.local/share/Steam/bootstrap.tar.xz
/home/pc2/.local/share/Steam/steam.sh: line 337: 1814 Błędna instrukcja (core dumped) $STEAM_DEBUGGER "$STEAMROOT/$PLATFORM/$STEAMEXE" "$@"

I'm using Ubuntu in Polish but that shouldn't be an issue.
Olorin Jan 27, 2013 @ 11:35am 
u havin a fokin giggle m8? Jan 27, 2013 @ 12:48pm 
What CPU are you using? I found similar problem on bugtracker: https://github.com/ValveSoftware/steam-for-linux/issues/674#issuecomment-12181871
It seems that you need CPU with SSE2 support, don't know if it is true
Oksymoron Jan 27, 2013 @ 1:01pm 
Hmm, well, I've got Athlon XP 2000+, but on official ubuntu wiki, steam requires 1500+ or higher. But it's seems true that Steam on Linux requires SSE2 support, what a mess. I need to repair my socket 478 motherboard. Thanks :)
Last edited by Oksymoron; Jan 27, 2013 @ 1:05pm
[-(KFC)-]NM4500 Mar 29, 2013 @ 2:03pm 
i got the same cpu. does it mean it wont work for me?
Oksymoron Mar 29, 2013 @ 2:25pm 
Yes, unfortunately, It will not work. I've changed my platform to socket 478 with Celeron D and it works. I'm thinking about changing it, again, to socket 754 and some Sempron 3000+ (AMD64).
Last edited by Oksymoron; Mar 29, 2013 @ 2:29pm
[-(KFC)-]NM4500 Mar 29, 2013 @ 2:42pm 
bad luck for me
flugga [FR] May 13, 2013 @ 4:04pm 
had the same error message and steam wouldn't start; disabling Xinerama fixed the issue.
Showing 1-9 of 9 comments
< >
Per page: 15 30 50
Date Posted: Jan 27, 2013 @ 10:54am
Posts: 9