Steam for Linux > 综合讨论 > 主题详情
TechG4m3r 2013年1月22日上午3:56
We (Linux users) need a fix to be done in Team Fortress 2
I'm using a Linux MInt 14.1, the game has been released for linux i started playing it and it played flawlessly for about 2 minutes after that it starting lagging almost as it was 1fps in the game. Please fix that annoying bug valve! in some servers it works good in others it's just a pain to close the game.
正在显示第 1 - 15 条,共 59 条留言
< >
TechG4m3r 2013年1月22日上午3:58 
引用自 Fred
Try disabling the message of the day in the advanced settings. Some advertisment displayed in this web page area of the game can cause serious system instability.
Really? well thanks for the tip!
[Linux] MrSchism 2013年1月22日下午6:16 
I've never had this issue occur.
Bo0sT 2013年1月22日下午9:34 
Nor have I?
Lysius 2013年1月22日下午11:58 
What graphics card and driver are you using? Please post your system info.
TechG4m3r 2013年1月23日上午4:53 
引用自 Lysius
What graphics card and driver are you using? Please post your system info.
I'm using:
LInux Mint 14.1 KDE
Intel Core 2 Quad q8300
4Gb DDR3 RAM
Nvidia GTX260
I'm using "nvidia_current" driver 304.64
I have ran any game on maximum settings on Windows 8 so i'm pretty sure that the problem is not with my rig.
Junior s2 Camila 2013年1月23日上午5:01 
I also have this. After a couple of minutes on-game, fps drops to 20-30. Sometimes it's fixable with CTRL + SPACE (minimize after hitting it), sometimes only with a reboot. Seems like a high HD usage for me
|LP| Tipo 2013年1月23日上午6:28 
yeah I've noticed this too, after playing arround for a few minutes it starts to have lower fps's (starts at 30 fps and then slowly drops to 10 or less).

This might be a memory leak, some process that keeps on hanging the CPU or just way too much HD alocation usage.
instabilis 2013年1月23日上午6:46 
You can double check your system meets dependencies by running ldd against every file in ~/.steam/steam/SteamApps/[username]/Team\ Fortress\ 2/bin/

Also, more specifically make sure you have the i686 packages for libboost, that resolved the issue for me.
最后由 instabilis 编辑于; 2013年1月23日上午6:50
Junior s2 Camila 2013年1月23日上午6:47 
引用自 Linux Tipodamascara
yeah I've noticed this too, after playing arround for a few minutes it starts to have lower fps's (starts at 30 fps and then slowly drops to 10 or less).

This might be a memory leak, some process that keeps on hanging the CPU or just way too much HD alocation usage.
Could be as well. Before I start a match I renice the process bet even that doesn't prevent the fps drop
TechG4m3r 2013年1月23日上午7:02 
引用自 instabilis
You can double check your system meets dependencies by running ldd against every file in ~/.steam/steam/SteamApps/[username]/Team\ Fortress\ 2/bin/

Also, more specifically make sure you have the i686 packages for libboost, that resolved the issue for me.
what packages now?
ToTeX_Baked 2013年1月23日上午8:41 
Why does people always blame the game or program developers for the issues they have?... never had the though that it could be your system that is problems with and not the game.? you are running ubuntu you know, haha.
|LP| Tipo 2013年1月23日上午9:14 
We are not blaming anyone, we are just pointing out a problem that only appears on this particular game.

I've seen the same issue on other programs, from webrowsers to the file manager, and most of the time it was the program fault (memory leak, writing suff that's not needed, endless cpu cicles..), posting here the problem will expose it, and people that might have it and didn't notice because 1 - they don't play long enough to have fps drop or 2 - they have a high fps count and losing 10/20 isn't noticeable. In the end they might help find and reproduce the problem and, finally, solve it.
Lysius 2013年1月23日上午9:16 
Did you try to update the nvidia driver to 313.18? At least one problem of strange performance drops has been fixed for me between 310.x and 313.x.
TechG4m3r 2013年1月23日上午9:24 
引用自 ToTeX_Baked
Why does people always blame the game or program developers for the issues they have?... never had the though that it could be your system that is problems with and not the game.? you are running ubuntu you know, haha.
Im not running Ubuntu you ♥♥♥♥♥ im running Mint and Ubuntu is pretty much bug free at least the new one is. and there is no problem with my system and again you're a ♥♥♥♥♥ because i can run ANY game maxed out on full high definition resolution with 16xAA on windows 8
TechG4m3r 2013年1月23日上午9:25 
引用自 Lysius
Did you try to update the nvidia driver to 313.18? At least one problem of strange performance drops has been fixed for me between 310.x and 313.x.
How do i do that? i mean, My ''additional drivers'' bar says im using ''nvidia current'' which im guessing is the stable version, but when i open up my control center or whatever you call it on linux it says that i have version 304.x
正在显示第 1 - 15 条,共 59 条留言
< >
每页显示数: 15 30 50
发帖日期: 2013年1月22日上午3:56
帖子数: 59