Steam for Linux > 一般的な話題 > トピックの詳細
Fred 2013年1月17日 18時15分
<snip>
<snip>
最近の変更はFredが行いました; 9月10日 1時01分
1-15 / 40 のコメントを表示
< >
Evil Penguin 2013年1月17日 19時09分 
Yup, TF2 performance is still horrible with the Radeon HD 7970.
Massive frame drops.
porkloin 2013年1月17日 19時16分 
Yeah, no real performance improvements on Radeon HD 7750. The installation process on 12.10 was significantly better, though.
Junior s2 Camila 2013年1月17日 19時53分 
You guys also have fps drops? With my nvidia drivers (310.14, 310.19, 313.09) I also have these. Sometimes it gets fixed with CTRL+SPACE (and then minimize), or (if you have) disabling anti-aliasing.
porkloin 2013年1月17日 20時00分 
I haven't been able to run with anti-aliasing on at all since the beginning, and I have to leave reflection and shadow details down at the minimum, etc. 13.1 doesn't seem to have resolved much, however.
最近の変更はporkloinが行いました; 2013年1月17日 20時00分
Junior s2 Camila 2013年1月17日 20時36分 
That's so sad, hearing that from ATI.
Funky Cat msw1 2013年1月17日 22時10分 
It just says Linux_x86, yet comes up if I select 64-bit. Is it?
Muffinabus 2013年1月17日 22時13分 
I think they're the same driver for 32 and 64 bit.
Funky Cat msw1 2013年1月17日 22時41分 
Do you know that for sure? It's not that I don't trust you, I just don't want to mess up my computer.

*EDIT* My bad, my computer hid the x86_64 part after the . , hopefully it works!
最近の変更はFunky Cat msw1が行いました; 2013年1月17日 23時05分
b4cki ❤ Katzii3 2013年1月17日 23時13分 
There seems to be a slight improvement for tf2 with 6950
El Pollo Santos 2013年1月17日 23時27分 
Odd update, TF2 works better most of the time, and AA mode is working decently, however I am getting big performance dips periodically regardless of what is happening in game. Having AA enabled greatly worsens this problem. Overall 12.11 beta 11 gave me more consistant performace. However these drivers seem to run cooler, or at least have better fan control on my dual 5870m's
El Pollo Santos 2013年1月17日 23時59分 
Interesting note on the new drivers, I get much better performance on them using Unity VS LDXE which is what I normally use for games.
yabba 2013年1月18日 1時43分 
l8ernewb の投稿を引用:
Yeah, no real performance improvements on Radeon HD 7750. The installation process on 12.10 was significantly better, though.

Yeah but these are Windows hardware quality labs certified! Whoo
mattyy1hp 2013年1月18日 4時42分 
I don't see any difference.

I have two graphics cards, look at this:

6520G APU
- vSync don't works
- black screen in full screen games on CInnamon
- I have to play in windowed mode
- weird graphics artefacts on Cinnamon
- extremly low performance comparing to Windows

6470M GPU
- AMD Vari-bright don't work
- invisible line in a middle of screen - top is rendered slower, than the bottom one (really awesome for movies or games, just awesome...)
- vSync don't work
- can't start TF2 (hangs on "loading ..." screen)
- extremly low performance comparing to Windows

6520G + 6470M
- AMD Dual graphics - absolutely no support
- black screen on switching from GPU to APU

What I have to do to play TF2?
1/ Switch to 6520G APU
2/ Log out to restart Xserver (required for GPU switching)
3/ Black screen = reboot
4/ On login screen, switch to Mate DE
5/ Change TF2 launch commands to windowed mode,1280x720
6/ Hey, I can finally play it!

There is no hope. AMD are unable idiots.
mattyy1hp 2013年1月18日 5時06分 
Fred の投稿を引用:
mattyy1hp Linux の投稿を引用:
I don't see any difference.

I have two graphics cards, look at this:

6520G APU
- vSync don't works
- black screen in full screen games on CInnamon
- I have to play in windowed mode
- weird graphics artefacts on Cinnamon
- extremly low performance comparing to Windows

6470M GPU
- AMD Vari-bright don't work
- invisible line in a middle of screen - top is rendered slower, than the bottom one (really awesome for movies or games, just awesome...)
- vSync don't work
- can't start TF2 (hangs on "loading ..." screen)
- extremly low performance comparing to Windows

6520G + 6470M
- AMD Dual graphics - absolutely no support
- black screen on switching from GPU to APU

What I have to do to play TF2?
1/ Switch to 6520G APU
2/ Log out to restart Xserver (required for GPU switching)
3/ Black screen = reboot
4/ On login screen, switch to Mate DE
5/ Change TF2 launch commands to windowed mode,1280x720
6/ Hey, I can finally play it!

There is no hope. AMD are unable idiots.

Have you properly generated a dual graphics processing unit configuration with amdconfig for /etc/X11/xorg.conf?

I used "# aticonfig --initial".
I didn't know, that there is a special config for dual graphics. Please, tell me how.
mattyy1hp 2013年1月18日 7時51分 
I don't have a standard crossfire.
My laptop has something like an assymetric crossfire, which means integrated accelerated CPU (APU) + dedicated GPU - it's called AMD Dual Graphics technology. But I tried a command from the wiki and something has changed.

Now on 6520G APU I see both graphics cards in Catalyst and there is a new Crossfire option. Anyway, Cinnamon won't start - instead of it will start Gnome fallback and every panel, every icon, everything is two times.
On 6470M GPU no change.

No matter what I try - if one issue is solved, another 3 will come. This is AMD.
Anyway, thanks for the help, I'll try ask on the second link you sent me.
1-15 / 40 のコメントを表示
< >
ページ毎: 15 30 50
投稿日: 2013年1月17日 18時15分
投稿数: 40