Steam for Linux > Γενικές συζητήσεις > Λεπτομέρειες θέματος
Fred 13 Ιαν, 2013 @ 8:02πμ
Team Fortress 2 occasionally has a slow down issue on start
Sometimes when I start Team Fortress 2, the game is generally very slow. It is unplayable, so I have to close the game and run it again.

When the slow down issue does not occur, I can play the game fine, with up to two hundred frames per second.
Εμφάνιση 1-7 από 7 σχόλια
< >
gutigen o) 13 Ιαν, 2013 @ 8:32πμ 
Distro?
GPU Drivers?
Desktop manager?
Terminal output?
Fred 13 Ιαν, 2013 @ 8:36πμ 
Αναρτήθηκε αρχικά από Linux gutigen o):
Distro?

Ubuntu 12.10 64-bit.

Αναρτήθηκε αρχικά από Linux gutigen o):
GPU Drivers?

AMD HD5850 using the latest beta driver provided by AMD.

Αναρτήθηκε αρχικά από Linux gutigen o):
Desktop manager?

The default.

Αναρτήθηκε αρχικά από Linux gutigen o):
Terminal output?

I have no idea how to launch Team Fortress 2 from the terminal.
Τελευταία επεξεργασία από Fred; 13 Ιαν, 2013 @ 8:36πμ
gutigen o) 13 Ιαν, 2013 @ 9:15πμ 
Turn off Steam, open terminal, paste:
steam steam://rungameid/440
Enter.
Τελευταία επεξεργασία από gutigen o); 13 Ιαν, 2013 @ 9:15πμ
dpc 20 Ιαν, 2013 @ 7:57πμ 
I can confirm similar issues.

I'm running Ubuntu 12.10 x64 on i7-4420K, 32GB RAM, Radeon HD 7750.

Sometimes (25% of the launch times) the game launches fine, sometimes it's laggy. Like each 0.5 - 1 second there is some temporary slowdown that pauses/slowdowns everything for a short moment.

I've tried lowering graphic and sound settings with no effect. I've also tried running from gnome classical desktop so that compositor is not in effect, but this does not seem to solve it neither.

Launching with

steam steam://rungameid/440

does not change anything it seems but pressing Shift+Tab to access Steam Community in-game seems to help a bit (that was advised by someone on this forum), but not completely it seems.
Τελευταία επεξεργασία από dpc; 20 Ιαν, 2013 @ 8:00πμ
Fred 20 Ιαν, 2013 @ 10:22πμ 
Αναρτήθηκε αρχικά από dpc:
I can confirm similar issues.

I'm running Ubuntu 12.10 x64 on i7-4420K, 32GB RAM, Radeon HD 7750.

Sometimes (25% of the launch times) the game launches fine, sometimes it's laggy. Like each 0.5 - 1 second there is some temporary slowdown that pauses/slowdowns everything for a short moment.

I've tried lowering graphic and sound settings with no effect. I've also tried running from gnome classical desktop so that compositor is not in effect, but this does not seem to solve it neither.

Launching with

steam steam://rungameid/440

does not change anything it seems but pressing Shift+Tab to access Steam Community in-game seems to help a bit (that was advised by someone on this forum), but not completely it seems.

Exactly. It seems that if I launch the game with there being no load, and me not switching away from the game, it will launch fine. But if I dare to multi-task, even as much as browsing through some web pages, the issue occurs until I restart and try again.
mikesart 28 Ιαν, 2013 @ 4:08μμ 
Someone posted here:

http://www.reddit.com/r/linux_gaming/comments/17cdj5/tf2_issues_in_ubuntu_1210/

To try this: "try turning off steam community in game in steam settings."

Does that help? And can someone try setting the engine_no_focus_sleep convar to 0 and see if that does anything?

Also, if someone could enter this bug into github I'd appreciate it. Thanks!
dpc 28 Ιαν, 2013 @ 5:22μμ 
It seems that the game stopped lagging for me after latest steam update. I now have around 5 starts which all went smooth. I need to make sure this is permanent or just a better day.

Also, non of the tricks posted here really helped me before.
Τελευταία επεξεργασία από dpc; 28 Ιαν, 2013 @ 5:25μμ
Εμφάνιση 1-7 από 7 σχόλια
< >
Ανά σελίδα: 15 30 50
Ημ/νία ανάρτησης: 13 Ιαν, 2013 @ 8:02πμ
Αναρτήσεις: 7