mattyy1hp |Linux| Jan 12, 2013 @ 5:18am
Any solution to TF2 "loading ..." freeze ?
I have this bug more than one month.
It has been already reported: https://github.com/ValveSoftware/steam-for-linux/issues/407

TF2 hangs on "loading ..." after it loads 351.4MB to RAM.
I can't get to main menu. I waited more than 30 minutes, but when it stops loading to RAM at 351.4MB, it's permanently freezed = I have to kill it.
I starts on 15-30 attempt.

This makes the Linux version totally unplayable for me, I don't have more nerves for it - start, kill, start, kill, start kill.... If I want to play it with my friends, I can't, because they are waiting for me 30-45 minutes.

If think it does not happen on AMD 12.10. Anyway I can't downgrade from 12.11 beta11, because my kernel is not supported on 12.10.

So, please, is there any solution?
Last edited by mattyy1hp |Linux|; Jan 12, 2013 @ 5:22am
Showing 1-14 of 14 comments
< >
instabilis Jan 12, 2013 @ 7:35am 
Have you tried updating to the xorg-edgers repository as mentioned on the GitHub comments?
mattyy1hp |Linux| Jan 12, 2013 @ 7:53am 
Yes, I tried it.
This PPA made my system very unstable and AMD drivers and Xserver didn't work.
Maybe I did something wrong or this packages aren't comatible with my distro (LM13).

Is it needed for TF2? I don't want to risk again. ppa-purge saved me.
Last edited by mattyy1hp |Linux|; Feb 14, 2013 @ 4:45am
bane_killgrind Feb 13, 2013 @ 3:18pm 
This seems to be related to the locale, try editing /etc/local.gen and deleting the # (called a hash) on the en_US.UTF-8 line. then run locale-gen
ryan@RaugMoss:~$ sudo vim /etc/locale.gen
[sudo] password for ryan:
ryan@RaugMoss:~$ sudo locale-gen
Generating locales (this might take a while)...
en_CA.UTF-8... done
en_US.UTF-8... done
Generation complete.
ryan@RaugMoss:~$

this was on debian linux 64bit, testing.
Linux-storma Feb 13, 2013 @ 5:41pm 
I had the same problem, it gets stuck because a warning window about locales doesn't 'popup' correctly. You can see this if you start in windowed mode.

sudo dpkg-reconfigure locales and add the missing US* locale. It's an alternative way of doing what bane_killgrind mentioned above.
Junior s2 Camila Feb 14, 2013 @ 12:43am 
Try disabling HDR
mattyy1hp |Linux| Feb 14, 2013 @ 4:42am 
bane_killgrind and storma:

I can try it, but there is no "locale" warning window, look at the screen here: https://github.com/ValveSoftware/steam-for-linux/issues/1219

Junior s2 Camila:

I can't disable it. It's not possible for me to get into the main menu (only on integrated APU = another AMD issue - black screen in all full screen games on Cinnamon).
Maybe I could try switch to integrated APU + MATE = TF2 will start, disable HDR and switch back to dedicated GPU and Cinnamon.



Last edited by mattyy1hp |Linux|; Feb 14, 2013 @ 4:44am
mattyy1hp |Linux| Feb 15, 2013 @ 7:28am 
Ok, I disabled HDR - it's same.

Something similar on CS:Source. Why nobody cares? This should be high priority bug.
Steam for Linux was released ouf of beta too early.
Shark Feb 15, 2013 @ 7:44am 
catalyst 13.1?
mattyy1hp |Linux| Feb 15, 2013 @ 8:05am 
Originally posted by Wouter:
catalyst 13.1?

Yes. But same issue on 12.10 and 12.11beta11.
Last edited by mattyy1hp |Linux|; Feb 15, 2013 @ 8:07am
Shark Feb 15, 2013 @ 8:08am 
Have you tried 13.1 legacy, if you have an amd 4000 series or older it is not supported by any other drivers after 12.6 legacy.
Last edited by Shark; Feb 15, 2013 @ 8:08am
mattyy1hp |Linux| Feb 15, 2013 @ 8:14am 
No, I have integrated APU 6520G and dedicated 6470M GPU - both are supported.
This is not happening on integrated 6520G, only on the dedicated GPU.

I wrote more details about it here:
https://github.com/ValveSoftware/steam-for-linux/issues/1219
pepe33l Mar 1, 2013 @ 2:56pm 
This has been moved to: https://github.com/ValveSoftware/Source-1-Games/issues/102
If you have the same bug (and same or similar hardware: AMD APU+dede GPU), please report there, so we can add a bit of pressure...
Also, this post: http://steamcommunity.com/app/221410/discussions/0/864957182847070880/ is related to the same problem.
mattyy1hp |Linux| Mar 1, 2013 @ 3:26pm 
This ( https://github.com/ValveSoftware/Source-1-Games/issues/102 ) is my bug report :)
Someone just moved it elsewhere and it's not asscociated to my nickname anymore (sad, it's my major issue - i'm forced to AMD integrated APU = blackscreen on Cinnamon = forced to Gnome 3 = f*ck you, AMD!)
Also reported here to AMD - http://devgurus.amd.com/message/1286557#1286557
Last edited by mattyy1hp |Linux|; Mar 1, 2013 @ 3:33pm
Showing 1-14 of 14 comments
< >
Per page: 15 30 50
Date Posted: Jan 12, 2013 @ 5:18am
Posts: 14