Abu 7Rb May 9, 2013 @ 11:32am
Problems everywhere
I have many problems with steam and valve's games and hardware :

1- When I press shift + tab or I receive message from groups or anyone I get very low FPS then when I close it FPS be good .

2 - loading game take a long time then windows 7 .

3 - In Valve's games font of chat is very small .

4 - In l4d 2 aim is slow .

5 – I dont know if second video card working when I play or not .

6 – I can control fan speed for first card (AMDOverdriveCtrl), but I can't with second .

7 – sometimes I can't open system setting or open apps when steam working .

8 - sometimes steam close its self .

9 – How can I see video cards temperature when I play ?

10 – I can't choice spray when picture not under “/” file .


Processor Information:
Vendor: GenuineIntel
Speed: 3301 Mhz
4 logical processors
4 physical processors
HyperThreading: Unsupported
FCMOV: Supported
SSE2: Supported
SSE3: Supported
SSSE3: Supported
SSE4a: Unsupported
SSE41: Supported
SSE42: Supported

Network Information:
Network Speed:

Operating System Version:
Ubuntu 13.04 (64 bit)
Kernel Name: Linux
Kernel Version: 3.8.0-19-generic
X Server Vendor: The X.Org Foundation
X Server Release: 11303000
X Window Manager: Compiz
Steam Runtime Version: steam-runtime-release-i386_2013-04-16

Video Card:
Driver: ATI Technologies Inc. AMD Radeon HD 6800 Series

Driver Version: 4.2.12217 Compatibility Profile Context 12.104
Desktop Color Depth: 24 bits per pixel
Monitor Refresh Rate: 60 Hz
VendorID: 0x1002
DeviceID: 0x6738
Number of Monitors: 1
Number of Logical Video Cards: 2
Primary Display Resolution: 1920 x 1080
Desktop Resolution: 1920 x 1080
Primary Display Size: 18.78" x 10.55" (21.54" diag)
47.7cm x 26.8cm (54.7cm diag)
Primary VRAM Not Detected

Sound card:
Audio device: Realtek ALC892

Memory:
RAM: 7963 Mb

Miscellaneous:
UI Language: English
LANG: ar_SA.UTF-8
Microphone: Not set
Total Hard Disk Space Available: 223250 Mb
Largest Free Hard Disk Block: 166117 Mb

Installed software:

Recent Failure Reports:


Showing 1-4 of 4 comments
< >
Shark May 9, 2013 @ 2:46pm 
1 is a known issue and will probably get fixed eventually, tho it might be an amd thing. The loading screens are getting better with every patch. I don't really get 10 tho, all files are under /
CyberRat [Linux] May 9, 2013 @ 3:02pm 
looks more like Driver/Hardware problems with your Linux installation, these have nothing todo with Steam.. and btw, Valve's hardware???

edit:
try disable compiz when playing games btw
Last edited by CyberRat [Linux]; May 9, 2013 @ 3:04pm
Oerthling May 9, 2013 @ 3:38pm 
Your problem is that you have an AMD card.

Rule #1 for gaming on Linux: Have a Nvidia card.

I wish it were different. Hopefully it will be different in the not too distant future.
But in the past AMD never delivered good drivers for Linux.
Flo ت May 9, 2013 @ 3:56pm 
For 9): Try entering
aticonfig --odgt
in the console.
Showing 1-4 of 4 comments
< >
Per page: 15 30 50
Date Posted: May 9, 2013 @ 11:32am
Posts: 4