Steam for Linux > 综合讨论 > 主题详情
iKursed 2月9日下午1:27
Notification Issues
My problem is that once I attempt to play games through steam, they usually work fine until, they lag up and become unplayable, once I receive a notification. Such as a notification of a friend coming online or that I received an item.
最后由 iKursed 编辑于; 2月9日下午1:28
正在显示第 1 - 8 条,共 8 条留言
< >
Player 2月9日下午1:49 
AMD?

If so it's an old bug.
iKursed 2月10日下午1:31 
What do u mean by amd?
If you are referring to graphics card, I have: Geforce 8800 GTS
最后由 iKursed 编辑于; 2月10日下午1:35
Kranky K. Krackpot Sr. 2月10日下午1:40 
引用自 iKursed
What do u mean by amd?
If you are referring to graphics card, I have: Geforce 8800 GTS
AMD/ATI GPU, so you don't have it.
Did you try to disable "Enable Steam community in-game" in Steam's settings? It should disable these notifications in games completely.
Don't know why it happens, it might be GPU or a problem in libnotify/
iKursed 2月10日下午1:43 
I did try that, but from what I last checked i still receive the "you have received an item" notification, and due to this notification just like any other scenario my game proceeds to lagging out and becoming unplayable.
Another question besides this one is that sometimes, when attemtping to start up a game it would say "failed to launch opengl" or something along those lines, however other times it works perfectly fine.
最后由 iKursed 编辑于; 2月10日下午1:44
Kranky K. Krackpot Sr. 2月10日下午1:57 
引用自 iKursed
I did try that, but from what I last checked i still receive the "you have received an item" notification, and due to this notification just like any other scenario my game proceeds to lagging out and becoming unplayable.
Another question besides this one is that sometimes, when attemtping to start up a game it would say "failed to launch opengl" or something along those lines, however other times it works perfectly fine.
Weapons, card, achievements, etc. nofitications can't be disabled, as far as I could understand. At least, in TF2 I still receive them, and with no problems so far.
It now looks more like it's a problem with video-driver, though I can't tell what exactly is wrong and how to fix it.
What is your distro? Run Steam in terminal, and when the bug happens, copy-paste terminal output on pastebin.com and give here link to it. Contents of /var/log/Xorg.0.log will be good too.
And "failed to launch opengl" looks very suspicious.
最后由 Kranky K. Krackpot Sr. 编辑于; 2月10日下午2:36
iKursed 2月11日下午2:14 
How exactly would I run steam in terminal ?
Kranky K. Krackpot Sr. 2月11日下午11:15 
引用自 iKursed
How exactly would I run steam in terminal ?
Start a terminal emulator program (like Terminal, must be somewhere under System or Accessories, etc), then in its command line type "steam" and Enter.
Letalis Sonus 2月12日上午10:45 
Steam dumps its whole output to /tmp/dumps/, starting it in a terminal shouldn't be necessary anymore.
正在显示第 1 - 8 条,共 8 条留言
< >
每页显示数: 15 30 50
发帖日期: 2月9日下午1:27
帖子数: 8