Steam for Linux > 一般的な話題 > トピックの詳細
iKursed 2月9日 13時27分
Notification Issues
My problem is that once I attempt to play games through steam, they usually work fine until, they lag up and become unplayable, once I receive a notification. Such as a notification of a friend coming online or that I received an item.
最近の変更はiKursedが行いました; 2月9日 13時28分
1-8 / 8 のコメントを表示
< >
-FwG- ^ Bucky21659 2月9日 13時49分 
AMD?

If so it's an old bug.
iKursed 2月10日 13時31分 
What do u mean by amd?
If you are referring to graphics card, I have: Geforce 8800 GTS
最近の変更はiKursedが行いました; 2月10日 13時35分
Kranky K. Krackpot Sr. 2月10日 13時40分 
iKursed の投稿を引用:
What do u mean by amd?
If you are referring to graphics card, I have: Geforce 8800 GTS
AMD/ATI GPU, so you don't have it.
Did you try to disable "Enable Steam community in-game" in Steam's settings? It should disable these notifications in games completely.
Don't know why it happens, it might be GPU or a problem in libnotify/
iKursed 2月10日 13時43分 
I did try that, but from what I last checked i still receive the "you have received an item" notification, and due to this notification just like any other scenario my game proceeds to lagging out and becoming unplayable.
Another question besides this one is that sometimes, when attemtping to start up a game it would say "failed to launch opengl" or something along those lines, however other times it works perfectly fine.
最近の変更はiKursedが行いました; 2月10日 13時44分
Kranky K. Krackpot Sr. 2月10日 13時57分 
iKursed の投稿を引用:
I did try that, but from what I last checked i still receive the "you have received an item" notification, and due to this notification just like any other scenario my game proceeds to lagging out and becoming unplayable.
Another question besides this one is that sometimes, when attemtping to start up a game it would say "failed to launch opengl" or something along those lines, however other times it works perfectly fine.
Weapons, card, achievements, etc. nofitications can't be disabled, as far as I could understand. At least, in TF2 I still receive them, and with no problems so far.
It now looks more like it's a problem with video-driver, though I can't tell what exactly is wrong and how to fix it.
What is your distro? Run Steam in terminal, and when the bug happens, copy-paste terminal output on pastebin.com and give here link to it. Contents of /var/log/Xorg.0.log will be good too.
And "failed to launch opengl" looks very suspicious.
最近の変更はKranky K. Krackpot Sr.が行いました; 2月10日 14時36分
iKursed 2月11日 14時14分 
How exactly would I run steam in terminal ?
Kranky K. Krackpot Sr. 2月11日 23時15分 
iKursed の投稿を引用:
How exactly would I run steam in terminal ?
Start a terminal emulator program (like Terminal, must be somewhere under System or Accessories, etc), then in its command line type "steam" and Enter.
Letalis Sonus 2月12日 10時45分 
Steam dumps its whole output to /tmp/dumps/, starting it in a terminal shouldn't be necessary anymore.
1-8 / 8 のコメントを表示
< >
ページ毎: 15 30 50
投稿日: 2月9日 13時27分
投稿数: 8