Age of Empires II: HD Edition

Age of Empires II: HD Edition

View Stats:
Tundra Apr 5, 2013 @ 10:25am
Bad Frame Rate?
Hello I just started the game and...its not getting a good feels like its 20 fps..why?

1 Standard Samsung Monitor 1024X768
Radeon 3200 HD 256 mb
Athlon x2 250 3 ghz
Windows 7 x64 ultimate

and I Tried Playing the game on my laptop (not even minecraft runs on this one) I still have the exact same problems as my desktop computer (same FPS, same sync problems...)

HP Pavilion DV4
Windows 7 Ultimate x64
Mobile Intel 4 Series Express Chipset Family ( I Think its arround 64MB)
Intel Core 2 Duo 2 Ghz
4GB Ram
1280x800 Screen Resolution
Last edited by Tundra; Jun 1, 2013 @ 9:37am
< >
Showing 1-15 of 582 comments
Laptop65 Apr 5, 2013 @ 10:25am 
Its probably 60 FPS. Does feel a bit choppy to be honest. I have no doubt they'll adjust this.
Tundra Apr 5, 2013 @ 10:26am 
no man i am sure its not a 60 fps not even 30
Lomocu Apr 5, 2013 @ 10:26am 
The specs on my rig are way above the requirements, yet it feels choppy for me as well. So you're not alone.
Inquisitioner Apr 5, 2013 @ 10:27am 
I have mini stutters when moving around the map. Like big frame drops for a half second or so all the time.
Amroth Apr 5, 2013 @ 10:28am 
if you play with the graphics it might change the old on used to do the same thing in some situations
Laptop65 Apr 5, 2013 @ 10:28am 
Its the game itself. Its not lag its just the way its been done. I'm sure they'll fix it.
Artho Apr 5, 2013 @ 10:28am 
Same issue here on a GTX460 with 8GBs of ram, hope this gets fixed pronto!
Nanakio Apr 5, 2013 @ 10:29am 
they ♥♥♥♥ed it up!!! slow fps, horribly choppy animations, no way to change the resolution and the multiplayer doesnt work for the most time :(
_HRRC_ Apr 5, 2013 @ 10:29am 
well im having problems with the screen scroll.. very very laggy.. very very sloww.
i cant even move my mouse properly
Tundra Apr 5, 2013 @ 10:30am 
i havent even tried mutiplayer or anything.. just started a skirmish with britons and FUUU low fps.. i tried to restart my computer but still it didnt worked or anything
o[R]eos Apr 5, 2013 @ 10:31am 
same prob here bro
Flying Penguin Apr 5, 2013 @ 10:31am 
I think you can reduce the scroll lag if you increase the scroll speed option.It makes it feel more smooth.Btw the tech tree isn't working correctly, you can't really see the civ bonuses.
Also where are the options for resolutions?
Last edited by Flying Penguin; Apr 5, 2013 @ 10:33am
Thacker Apr 5, 2013 @ 10:31am 
Install fraps to see your actual framerate. I am on my work laptop at the moment (i5, 4gb ram, integrated video) and was only getting about 15fps with the game fullscreen. With the game the smallest I could make the window I was getting 45fps in the starting area. I'm sure on my home PC it will be much better but somethings very wrong.
Tundra Apr 5, 2013 @ 10:32am 
so they released a game full of problems? it doesnt feel right
#3JahreDagiBee Apr 5, 2013 @ 10:33am 
Feels like 10 fps
< >
Showing 1-15 of 582 comments
Per page: 15 30 50

Date Posted: Apr 5, 2013 @ 10:25am
Posts: 582