SireNightFire Nov 7, 2013 @ 6:07pm
No sound No error? wtf?
so i heard there was a lot of sound issues saying something like sound error 1 yadyayayaya

but for some reason when i play it NO error pops up and the music just doesnt play (or sounds) it's still a fun game regardless but i would love to hear the music

and yes im sure my audio is turned up :|
(also im using windows XP so don't hand me some fixes that are meant for windows 7 :P)
Last edited by SireNightFire; Nov 7, 2013 @ 6:10pm
Showing 1-11 of 11 comments
< >
TBird Nov 7, 2013 @ 8:17pm 
I haven't found a solution yet, but if it is like the gog version you can run the old version. For me the old version runs great, but the new version has no audio.
SireNightFire Nov 7, 2013 @ 8:27pm 
Originally posted by TBird:
I haven't found a solution yet, but if it is like the gog version you can run the old version. For me the old version runs great, but the new version has no audio.
i get the BSOD if i try to run the original

it's still fun but... the music MAKES the game

I HOPE they fix this before making HM2

EDIT: it stopped BSOD'ing me but the only issues i have with the original is that it LAGS like crazy and the levels don't always load right
Last edited by SireNightFire; Nov 7, 2013 @ 9:01pm
Skymirrh Nov 8, 2013 @ 3:59am 
Right-click on game in library -> Properties -> Local files -> Browse local files -> _CommonRedist -> OpenAL -> 2.0.7.0 -> oalinst.exe.

It will solve the sound problem in Updated version.
Last edited by Skymirrh; Nov 8, 2013 @ 3:59am
cpt. captain Nov 8, 2013 @ 8:07am 
Doesn't work for me.. Using Windows XP too..
Skymirrh Nov 8, 2013 @ 8:47am 
No idea then, sorry :/
SireNightFire Nov 8, 2013 @ 12:03pm 
Originally posted by Skymirrh:
Right-click on game in library -> Properties -> Local files -> Browse local files -> _CommonRedist -> OpenAL -> 2.0.7.0 -> oalinst.exe.

It will solve the sound problem in Updated version.
Didn't solve anything :/

so far the original is almost unplayable due to the horrible lag
М'аiq thе Lаzу Apr 19 @ 11:19pm 
So? Noone found a fix for it so far?
Skymirrh Apr 19 @ 11:57pm 
Originally posted by Lazy Pervert:
So? Noone found a fix for it so far?
In most cases this error happens because OpenAL didn't properly install. Just install it again:
Right-click on the game in your library -> Properties -> Local files -> Browse local files -> _CommonRedist -> OpenAL -> 2.0.7.0 -> oalinst.exe.

If after reinstalling OpenAL, you still don't get any sound when playing Updated version AND have other outgoing audio ports connected (such as HDMI or S/PDIF), verify that the sound isn't actually going through these ports. There have been reports that Updated version doesn't properly recognize the default audio device. I have no actual fix but I have a workaround: open up the sound device configuration panel and disable the annoying playback devices (either that or unplug them). It should solve the problem (don't forget to restart the game after unplugging/disabling devices).
М'аiq thе Lаzу Apr 20 @ 8:16am 
Originally posted by Skymirrh:
Originally posted by Lazy Pervert:
So? Noone found a fix for it so far?
In most cases this error happens because OpenAL didn't properly install. Just install it again:
Right-click on the game in your library -> Properties -> Local files -> Browse local files -> _CommonRedist -> OpenAL -> 2.0.7.0 -> oalinst.exe.

If after reinstalling OpenAL, you still don't get any sound when playing Updated version AND have other outgoing audio ports connected (such as HDMI or S/PDIF), verify that the sound isn't actually going through these ports. There have been reports that Updated version doesn't properly recognize the default audio device. I have no actual fix but I have a workaround: open up the sound device configuration panel and disable the annoying playback devices (either that or unplug them). It should solve the problem (don't forget to restart the game after unplugging/disabling devices).
Thanks for quoting from another thread I've already read.
Skymirrh Apr 20 @ 1:48pm 
Thanks for quoting from another thread I've already read.
Thanks for bumping multiple threads in such a manner I can't tell if you've fixed your problem already and am forced to copy/paste my own fix explanation from the troubleshooting thread you've already read.
М'аiq thе Lаzу Apr 20 @ 2:01pm 
I'm playing the "original" version, whatever that means,
Showing 1-11 of 11 comments
< >
Per page: 15 30 50
Date Posted: Nov 7, 2013 @ 6:07pm
Posts: 11