superShibe Nov 10, 2013 @ 7:04pm
Need some help with launching.
Okay, so i recently downloaded the game and waited patiently. The game is now sitting in my library begging to be played. To my dismay, when I click to launch the game, the launching window pops up for less than a second and then disappears. Nothing.

I can't launch the game.
Showing 1-15 of 25 comments
< >
Moose Nov 10, 2013 @ 7:20pm 
same :( i troubleshot it with recommended settings and it ran but it seems to be stuck in windowed mode
RGalvan85 Nov 10, 2013 @ 8:48pm 
I am having the same problems. I deleted the app cache as it said in the help section which did nothing. I am glad I am not the only one having problems. I tried running marvel heroes and that worked fine. not sure why this game doesnt work.
bob Nov 10, 2013 @ 9:50pm 
Same here- verified files, deleted files, restarted and downloaded again. Won't launch.
goku_ssj_uk Nov 11, 2013 @ 2:46am 
Try deleting the files inside \AppData\Roaming\Warner Bros. Interactive Entertainment\LEGO The Lord of the Rings

Quickest way to get to Appdata is to type %Appdata% in Run.

Hopefully that will fix it, if not try reinstalling Direct X from your LEGO LOTR Steam folder.

If that still doesnt work, try deleting ClientRegistery.blob and open Steam.

**Make sure STEAM is not running when doing any of this just in case**
eternalcrow Nov 11, 2013 @ 8:39am 
I verified the game files through Steam and it ran fine after that. All operating systems - Verify integrity of game cache

Load Steam
From the Library section, right-click on the game and select Properties from the menu.
Select the Local files tab and click the Verify integrity of game cache... button.
Steam will verify the game's files - this process may take several minutes.
Once the process is completed, the Check Window will automatically exit.
Last edited by eternalcrow; Nov 11, 2013 @ 8:41am
Sturmbannfuhrer Heljin Nov 11, 2013 @ 9:08am 
bought the game today, after download complete, if I click on the launch icon or any other launching icon nothing happens
Last edited by Sturmbannfuhrer Heljin; Nov 11, 2013 @ 9:10am
Tesaabroller Nov 11, 2013 @ 11:52am 
same here....
Philter Nov 11, 2013 @ 12:30pm 
Same. small window appears very briefly then nothing. tried restarting steam, restarting pc, verifying integrity of game cache, nothing.
Leigh Nov 11, 2013 @ 12:41pm 
having the same issue...
≈…∆÷∆…≈ Nov 11, 2013 @ 1:20pm 
Same issue, on Vista (don't laugh!)
viranto Nov 11, 2013 @ 1:32pm 
I need restart steam and it works. I have the same problem. But with restart it works (sorry for my bad english)
FactoryKill Nov 11, 2013 @ 1:47pm 
i have the same probleme i tried anything they told me and nothing helped
FactoryKill Nov 11, 2013 @ 1:49pm 
how do i reatart stem?
Originally posted by viranto:
I need restart steam and it works. I have the same problem. But with restart it works (sorry for my bad english)
≈…∆÷∆…≈ Nov 11, 2013 @ 3:37pm 
Used the DirectX End-User Runtime Web Installer on Microsoft's site, that did the trick. I saw in the Event Viewer that there was a problem with DX 9. The problem went away once I ran the Web Installer. It looks like it installs (or re-installs) DirectX 9 and 11. Maybe 10, too. Anyway, give it a shot. Hope that works for you.
Ekkert Nov 11, 2013 @ 5:20pm 
Originally posted by ≈…∆÷∆…≈:
Used the DirectX End-User Runtime Web Installer on Microsoft's site, that did the trick. I saw in the Event Viewer that there was a problem with DX 9. The problem went away once I ran the Web Installer. It looks like it installs (or re-installs) DirectX 9 and 11. Maybe 10, too. Anyway, give it a shot. Hope that works for you.

Worked for me!
Showing 1-15 of 25 comments
< >
Per page: 15 30 50
Date Posted: Nov 10, 2013 @ 7:04pm
Posts: 25